• DOLAR 32.575
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2429.517
  • ...
Mısır'da mahsur kalan Filistinliler Gazze'ye dönebilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Salgın nedeniyle mart ayının ortalarından bu yana Mısır yönetimi tarafından kapalı tutulan Refah Sınır Kapısı önümüzdeki günlerde açılarak Mısır'da mahsur kalan Filistinlilerin Gazze'ye girişi mümkün olacak.

İçişleri Bakan Yardımcısı Ebu Naim, Gazze'ye girecek herkesin, yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle 21 günlük karantina uygulamasına tabi tutulacağını, gerekli görüldüğü taktirde bu sürenin daha da uzatılabileceğini söyledi.

Ebu Naim, yıllardır işgal rejiminin ablukası altındaki bulunan Gazze'nin son durumuna ilişkin açıklamalarda da bulundu.

Ebu Naim, abluka altındaki Gazze'de hizmet sisteminin çöküşünün olumsuz etkilerinin, Gazze ile sınırlı kalmayacağını, bilakis bütün coğrafyanın bu durumdan etkileneceğini vurguladı.

Salgın konusunda Gazze'nin yalnızlaştırılmasına müsaade edilmemesi gerektiğini hatırlatan Bakan Yardımcısı Ebu Naim, Gazze Şeridi'nin, Coronavirus salgını ve abluka karşısında yalnız bırakılması ve yardımların önlenmesi durumunda, yakın gelecekte herkesin bundan olumsuz etkileneceğini belirtti.

Ebu Naim, Gazze'nin çok zor koşullar altında ayakta kalmaya çalıştığına işaret ederek, herkesi elini taşın altına koymaya ve Gazzellilerin ihtiyaç duyduğu gereksinimleri karşılamaya davet etti.

Ebu Naim, işgal rejiminin ablukasına maruz kalan Gazze'nin, Coronavirus salgınının eklenmesiyle bir anda iki tehditle karşı karşıya kaldığını dile getirdi.

Ebu Naim son olarak, sağlık sistemlerinin yetersiz ve finansal desteklerinin de kısıtlı olmasına karşın Gazzelilerin durumdan dersler çıkarmayı başardığını söyledi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir