• DOLAR 32.59
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2501.079
  • ...
Seferleri Geçici Olarak Durduruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), ülkedeki havayolu şirketlerine, bataryalarındaki teknik arızadan kaynaklanan yangın riski giderilene kadar ``Boeing 787 Dreamliner`` uçaklarının seferlerinin durdurulması talimatı verdi.

FAA, yaptığı yazılı açıklamada, havayolu şirketlerine Boeing`in yeni nesil yolcu uçağı 787 Dreamliner uçuşlarını geçici olarak durdurmaları yönünde acil güvenlik talimatı yayınlayacağını bildirdi. Açıklamasında FAA, uçuşların yeniden başlatılmasından önce, Boeing`den, uçaklardaki bataryaların güvenli olduğunu göstermesini isteyeceğini belirtti.

FAA, Dreamliner 787`lerin uçuşlarına mümkün olduğu kadar hızlı ve emniyetli şekilde yeniden başlanmasına olanak verecek bir planın geliştirilmesi için Boeing ve Amerikan havayolu şirketleriyle birlikte çalışacağını da kaydetti.

FAA`nın bu adımı, Japon havayolu şirketi All Nippon Havayolları`na (ANA) ait Boeing 787 Dreamliner yolcu uçağının elektrik aksamındaki sorun nedeniyle acil iniş yapması ve sonrasında da iki Japon havayolu şirketinin bu uçakları sefere çıkartmama kararı sonrasında geldi.

ABD`de 787 Dreamliner uçakları sadece United Airlines`ın filosunda bulunuyor. United`dan yapılan açıklamada, FAA`nın talimatına uyulacağı belirtildi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir