• DOLAR 32.6
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2502.485
  • ...
İmamlar Devlet Okullarında Din Dersi Verecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Yunanistan`da 2007`de kabul edilen ancak Türkiyeli azınlığın tepkisi nedeniyle bugüne kadar uygulamaya konulmayan, ``İmam yasası`` olarak da bilinen yasaya ek olarak meclise getirilen kanuni düzenleme kabul edildi.

Alınan bilgiye göre, iktidardaki Yeni Demokrasi (ND) ve PASOK`lu milletvekilleri tarafından hazırlanarak Eğitim Bakanlığı`nca dün meclise getirilen düzenleme, akşam saatlerinde oy çokluğuyla kabul edildi.

Eğitim Bakanlığı`nın, ``Gençlik ve Ömür Boyu Öğrenim, Mesleki Yönlendirme ve Nitelik Tasdik Etme Merkezlerinin Düzenlenip İşleve Girmesi ve Diğer Uygulamalar`` konulu yasa tasarısı kapsamında meclise getirilen düzenlemeyle ilgili yapılan oylamada, koalisyon hükümetini oluşturan ND ve PASOK milletvekillerinin yanı sıra Altın Şafak (Hrisi Avgi) ve Bağımsız Yunanlar Partisi milletvekilleri ``evet``, koalisyon ortaklarından Demokratik Sol DİMAR milletvekilleri ise ``hayır`` oyu kullandı.

Söz konusu yasal düzenlemenin, yaşanan tartışmaların ardından hükümeti oluşturan partilerin liderleri arasında yapılan istişareden sonra geri çekilmesinin kararlaştırıldığı iddia edilmişti.

Batı Trakya`daki camilerde görev yapan din adamlarının Hristiyan Yunan vatandaşlardan oluşan 5 kişilik kurul tarafından atanmasını ve bunlara devlet tarafından maaş verilmesini öngören 3536/2007 sayılı yasaya ek olarak getirilen düzenleme, bu imamların Yunan devlet okullarında din dersi vermelerini de öngörüyor.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir