• DOLAR 32.599
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2408.542
  • ...
Pazartesi günü açılacak berber ve kuaförlere önemli uyarılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Malatya Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş, pazartesi günü tekrar açılacak berber ve kuaförlere hijyene çok dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Toptaş, dünyayı kasıp kavuran Coranavirus salgınının herkesi tehdit ettiğini ve mesleklerinin de yakın temas olduğundan dolayı ve tehlike arz ettiği için 21 Mart itibariyle berber ve kuaförlerin geçici olarak kapatıldığını anımsattı.

 

Toptaş, hem kendilerinin hem de müşterilerin sağlığı açısından berber ve kuaförlerin özellikle hijyene çok dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı.

Yaklaşık 50 gündür çalışmadıkları için maddi açıdan çok sıkıntı çektiklerine dikkat çeken Toptaş, iş yerlerinin bir daha kapatılmasıyla berber ve kuaförlerin ekonomik sıkıntının altından kalkamayacağını ifade etti.

Tek kullanımlık havlu ve panevaraya geçilmesinin çok önemli olduğunu, bunun hem kendileri hem de müşteriler açısından çok güzel bir uygulama olacağını belirten Toptaş, bu uygulamayı sürekli devam edeceklerini dile getirdi. 

"Baya sıkıntılar yaşandı"

Toptaş, “Berber, kuaför ve güzellik salonları işletmelerimiz Coronavirus salgını nedeniyle yaklaşık 50 gündür kapalıydı. Bu süre zarfında meslektaşlarımız baya sıkıntılar yaşadı. Çünkü tüm meslektaşlarımız günü birlik çalışıyor. İnşallah yaşadığımız bu sıkıntı giderilecek.  Cumhurbaşkanımızın 11 Mayıs’ta berber ve kuaför salonlarının açılacağı açıklaması tüm meslektaşlarımız sevinçle karşıladı. Meslektaşlarımız önümüzdeki pazartesi günü iş yerlerini açacakları için şu anda kendilerini bilgilendirerek hazırlamaya çalışıyoruz. Meslektaşlarımızın yüzde 80’i hazır." dedi.

“Tamamen randevu sistemine geçilecek”

Berber ve kuaförlerin eskisi gibi çalışamayacaklarını dile getiren Toptaş, "Yalnız daha önceki çalışma sistemi ile 11 Mayıs’ta başlayacak çalışma sistemi aynı değil, müşterilerimiz bizleri eskisi gibi bulamayacaklar. Salonlarda sıra bekleme artık yok. Meslektaşlarımızın bekleme alanlarında hiçbir müşteriyi oturtmamalarını istiyoruz. Tamamen randevu sistemine geçilecek. Müşterilerimiz de eskisi gibi olmayacağı için bizleri hoş karşılasınlar. Çünkü bu onların sağlığı açısından da çok önemli. Ciddi denetlemeler yapılacak. Tek kullanımlık havlu ve panevaraya geçilmesi Türkiye geneli tüm meslektaşlarımız için çok önemli ve çok iyi oldu. İnşallah bizler bu uygulamayı sürekli devam edeceğiz. Çünkü hem biz hem de müşterilerimiz açısından çok güzel bir uygulama olacak.” diye konuştu.

“Meslektaşlarız salonlarını her gün dezenfekte ederek temiz tutmaları gerekir”

Eksikleri tamamlayan meslektaşlarının pazartesi günü 'Bismillah' diyerek tekrar işbaşı yapacaklarını belirten Toptaş, şöyle devam etti:

“Coronavirus salgını sadece müşterileri değil, bizleri de çok ilgilendiriyor. Bugünden itibaren ilçe belediyeler tarafından salonlarımızda dezenfekte çalışmaları başladı. İnşallah bu virüsü bir daha çoğaltmamak adına özellikle bunu söylemek istiyorum. Meslektaşlarımız salonlarını her gün ve her müşteriden sonra iyi bir şekilde dezenfekte ederek temiz tutmaları gerekir. Yoksa Allah (Celle Celaluhu) korusun bu Coronavirus yine tekrarlarsa hiçbir meslektaşımız bunun altından kalkamaz. Yaklaşık 50 gündür kapalıyız, yaşadığımız sıkıntıları biz biliriz. Bundan dolayı özellikle temizlik ve hijyene çok dikkat etmemiz lazım. Her saç kesiminden sonra malzemelerimizi dezenfekte etmeden, müşterinin oturduğu alanı temizlemeden diğer bir müşteriyi almayacaklarını umut ediyoruz.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir