• DOLAR 32.522
  • EURO 34.796
  • ALTIN 2420.556
  • ...
Taksiciler tek-çift plaka uygulamasının kaldırılmasından memnun değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından alınan kararla 29 Mart tarihinden itibaren geçerli olmak üzere İstanbul, Ankara ve İzmir’de ticari taksilerde uygulanan tek-çift plaka uygulaması sona erdi.

 

Alınan karara ilişkin İLKHA muhabirine konuşan taksiciler, uygulamanın iptal edilmesinin doğru olmadığını savunarak uygulama sayesinde en azından evlerine birkaç kuruş para götürebildiklerini, tek-çift plaka uygulamasının hayat normale dönene kadar veya Ramazan Bayramı sonrasına kadar devam etmesi gerektiğini söylediler.

“Uygulama en azından 15 gün daha devam edebilirdi”

Uygulama kaldırılmadan önce daha iyi iş yaptıklarını söyleyen taksici İbrahim Dilli, “İki gündür iş yapmıyoruz. 10-20 lira ile eve gidiyoruz. Uygulamanın kaldırılmasının hiçbir faydası olmadı. Neden değiştirildi o da belli değil. Hastalık bitmedi, işler açılmadı, hiçbir şey değişmedi ama neden kaldırdılar bilmiyoruz. Tek-çift olarak devam etseydi en azından 50-100 lira para kazanıyorduk. Bize tamamen zarar ettirdiler. Bu kararı kim aldıysa yanlış karar almış. En azından 15 gün daha devam edebilirdi.” dedi.

“Her taraf taksi dolu, iş yapamıyoruz”

Tek-çift plaka uygulamasının daha iyi olduğunu belirten Erol İkizoğlu, “En azından arabayı kurtarmış oluyorduk. Şu anda araba kiralık ve arabanın yevmiyesini veremiyoruz. Hiç memnun değiliz. Neye dayanarak bunu yaptılar bilmiyoruz. Tek-çift olması daha güzel. Cebimizde 10 lira 20 lira ile evimize gidebiliyorduk, şimdi onu da alamaz olduk. Her taraf taksi dolu, iş yapamıyoruz.” diye konuştu.

“Bayram sonrasına kadar tek-çift uygulamasına dönülsün”

Şimdilerde ne mal sahibinin parasını verebildiklerini ne de para kazanabildiklerini vurgulayan Coşkun Alparslan ise şunları söyledi:

“Kiracı arkadaşlar evlerine ekmek götüremiyor, kiralarını ödeyemiyorlar. Biz şoför adamız. 3 gün çalışır, 5 gün yatardık. Mal sahiplerinin parasını verebiliyorduk. Ama şimdi ne mal sahiplerinin parasını verebiliyoruz ne para kazanabiliyoruz. 20 bin taksici var ve hepsi piyasada. Millet dışarı çıkmıyor. Sabah 6’dan beri 3 tane iş aldım. Önceden taksilerin yarısı çıkıyordu, hiç değilse eve 5-10 kuruş götürebiliyorduk. En azından bayram sonrasına kadar tek-çift uygulamasına dönülsün.”

"Bütün arkadaşlarımız zorda"

“Önceki süreçlerde korsan taksicilerle savaşımız vardı” diyen İsmail Baştuğ, “Önceden korsanlar bir şekilde ekmeğimizi bölüyordu. Şimdi bu hastalık türedi. Hastalık sebebiyle ister istemez hem mal sahipleri hem de eve götüreceğimiz para azaldı. Bütün arkadaşlarımız zorda. Tek-çift uygulaması gibi güzel bir sistem yaptılar. En azından evimize ekmek götürebiliyorduk. En azından mal sahibinin parasını karşılıyorduk. Ancak tek-çift aynı anda çıkmaya başladıktan sonra işler iyice zorlaştı. 50 lira kazanırken 20-25 liraya düştü. Uygulama bayram sonrasına kadar devam etseydi daha iyi olurdu. Sistem neden eskiye döndü bilmiyoruz. Uygulamanın normale dönmesi için çok erken.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir