• DOLAR 32.381
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.131
  • ...
Siirt’te karantina süreleri biten 179 kişi memleketlerine gönderildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Dışişleri, İçişleri, Sağlık, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıklarının yürüttüğü ortak çalışmayla 179 kişi, 14 gün önce Sudan'dan Siirt'e getirilmişti.

 

İl merkezindeki KYK Hassa Hatun Kız Öğrenci Yurdu'na yerleştirilen Türkiye vatandaşları karantina sürelerinin sona ermesi nedeniyle bu sabah itibariyle kendilerine tahsis edilen 9 otobüsle memleketlerine uğurlandılar.

Yurt binasından çıkan vatandaşlara, görevliler tarafından seyahat izin belgeleri verilerek valiz ve bavulları dezenfekte edildi. Karantina süreleri dolan vatandaşlara, AFAD ekiplerinin daha önceden hazırlanmış olduğu kumanyalar verildi.

"Sudan’da hastalığa yakalanmaktan çok korktuk"

14 günlük karantina sürecinin çok iyi geçtiğini belirten Doğan Güneş, “Siirt’te çok güzel karşılandık. Allah herkesten razı olsun, bizimle çok ilgilendiler. Corona hastalığının Sudan’da baş göstermesiyle 179 kişiden oluşan kafile uçaklara bindirilerek Siirt’e getirildik. Sudan sağlık yönünden pekiyi bir durumda değil, hastalığa yakalanmaktan çok korktuk ve konsoloslukla irtibata geçerek ülkemize geri döndük. Burada 14 gün çok güzel geçti, hiçbir eksiğimiz yoktu, gerçekten ilgi çok iyiydi. Şimdide Hatay’a gidiyoruz.” ifadelerini kulandı.

"14 gün boyunca kitap ve Kur’an okuyarak zaman geçirdik"

Sudan’da bir enerji santralinde çalıştığını ve Coronavirus hastalığının başlamasıyla büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade den Osman Okyay, “Çünkü Sudan’da ekonomik sıkıntılar var. Ekmek dahi bulmak büyük sakıntı olmaya başlamıştı. Siirt’e geldiğimizde çok iyi karşılandık. Sahur yemeğinden iftar yemeğine kadar her şeyimiz karşılandı, bundan iyisi olamaz. Odadan dışarı çıkamadığımız için günümüzü kitap, Kur’an okuyarak zaman geçirdik. Hamd olsun orucumuzu da çok rahat tuttuk. Şimdide memleketimize geri dönüyoruz. Annem, babam ve çocuklarım yolumu gözlüyor.” şeklinde konuştu.

Coronavirus nedeni ile biri bebek 179 kişinin KYK Hassa Hatun Kız Öğrenci Yurdu'na yerleştirildiğini ifade eden Siirt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüsam Olgaç, “Misafirlerimiz 14 günlük bir karantina süreci yaşadı ve yapılan son tetkiklerde pozitif vakaya da rastlanmadı. Bizim içinde önemli olan buydu. Şu anda onları memleketlerine uğurluyoruz. İnşallah sağ salim ailelerine kavuşurlar.” dedi.

Siirt Valiliğinin organizesinde Siirt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, AFAD ve Kızılay ortaklaşa karantina sürecinin tamamlanmasında görev aldıklarını ifade eden Kızılay Siirt Şube Bakanı Nihat Altunç, bu görevi güzel bir şekilde tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir