• DOLAR 32.439
  • EURO 35.46
  • ALTIN 2324.52
  • ...
Sivas Valisi'nden "salgın" açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vali Ayhan, 8'inci sınıf öğretmenlerine yönelik yaptığı konuşmada, eğitim camiasının büyük bir aile olduğunu ifade ederek, Sivas'ta herhangi bir öğretmen kadrosu boşluğu bulunmadığını ifade etti.

Eğitim camiasının bilgi ve birikimiyle, eğitimdeki değişim ve dönüşüme büyük katkılar sunduğunu dile getiren Ayhan, "Yakın zamanda Liselere Giriş Sınavı (LGS) yapılacak. Sizler, öğrencilerimizin başarılı olabilmeleri için yoğun çaba gösteriyorsunuz. Bu süre zarfında da öğrencilerimizle iletişiminiz, daha güçlü tutmanızı istiyorum. Sivas bu yıl inşallah LGS'de iyi bir başarı ortalaması gösterecek." dedi.

"Okul kavramı sınıfa öğretmenleri ile anlam buluyor"

Ayhan, çocukların ilköğretimde ilk öğretmenlerinin sınıf öğretmenleri olduğunu ifade ederek, "Çocuklarımızı okulda ilk sizler karşılıyorsunuz. Çocuklarımızın zihnindeki okul kavramı, siz değerli öğretmenlerimize somutlaşıyor, anlam buluyor." diye konuştu.

Sınıf öğretmenliği kavramının eğitim hayatının en temel başarı kavramlarından biri olduğuna dikkat çeken Ayhan, sınıf öğretmenlerine, veli ve öğrenci ilişkisini ön planda tuttukları için teşekkür etti. Öğretmenlerin, iletişimi ön planda tutmalarının veli ve öğrenci motivasyonuna büyük ölçüde katkı sağladığını söyleyen Ayhan, "Sivas'ta 86 bin aile ile görüşülerek, hem öğrenci hem de veliye psiko-sosyal destek verildi." ifadelerini kullandı.

"Salgın kontrol altında, Sivas bu noktada iyi seviyede"

Vali Ayhan, dünyayı etkisi altına alan ve ülkede de görülen Coronavirus tedbirleri kapsamında Sivas'taki süreci ve uygulanan tedbirleri sınıf öğretmenleri ile paylaştı.

Ayhan, ilde salgına karşı çok iyi bir süreç yönetildiğini ifade ederek, "Vatandaşlarımızı duyarlı, çok şükür Sivas’ta çok fazla vaka görülmedi. Cumhurbaşkanlığımız başta olmak üzere Sivas İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararlara uyarak salgının normal seyrine dönmesine katkı sağlayan vatandaşlarımıza duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. 

Eğitim camiasının fedakârlıklar yaparak, eğitime önemli katkılar sunduklarını anlatan Ayhan, "Hep beraber bu şehre güzel hizmetler bırakacağız. Makam ve mevkiyi bir kenara bırakarak, bir aile olmalıyız, ekip ruhu oluşturmalıyız. Yılmadan yıkılmadan, aşkla, şevkle, sadakatle, bu evlatlarımıza hizmet edeceğiz." şeklinde konuştu.

Salgın döneminde okula gidemeyen çocukları unutmadıklarını, il genelinde 25 bin adet kitap dağıtıldığını ifaden eden Ayhan, "Salgın öncesinde şahsım olarak çocuklarımıza 32 bin adet kitap dağıtmıştık. Bu yıl hakikaten evlatlarımız dolu dolu kitap okudular." dedi.(İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir