• DOLAR 32.329
  • EURO 35.092
  • ALTIN 2295.738
  • ...
SON DAKİKA
Yedihilal Batman Şube Başkanı: "İstanbul Sözleşmesi ifsada sebebiyet veriyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Sözleşmesi yürürlüğe girdiğinden bu yana toplumun yapısıyla uyuşmadığı için büyük tepkilere neden olduğunu belirten Başaran, İstanbul Sözleşmesinin kadın ölümlerini artırdığına dikkat çekti.

Sorunlara hiçbir çözüm bulunamadığını ifade eden Başaran, "Zaman geçtikçe tahribatı daha çok hissedilen sözleşmeye her kesimden tepkiler çığ gibi. Şu ana kadar 750 bin erkeğin evden uzaklaştırıldığı ifade edilirken yaşanan sorunlara henüz bir çözüm bulunamadı. İstanbul Sözleşmesine dayandırılarak 2012 yılında yürürlüğe giren 6284 sayılı ‘Aileyi Koruma ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’, kadına yönelik şiddeti azaltmadığı gibi kadın ölümlerini arttırdı." şeklinde konuştu.

Bugüne kadar İstanbul Sözleşmesinin iptali için onlarca ilde yüzlerce kişinin katıldığı basın açıklamalarının yapıldığını anımsatan Başaran, sözleşmenin bir ifsat eylemi olduğunu vurguladı.

Başaran şöyle devam etti: "Buradaki problem sözleşme imzalanırken veya bununla ilgili yasa düzenlenirken toplumda yeterince tartışılmamasıdır. 1 Ağustos 2014 tarihi itibari ile yürürlüğe girdi. Sözleşmenin aileye yönelik içeriği ve eşcinsellikle ilgili kısımları birçok kesim tarafından tepkiyle karşılanıyor. Bu sözleşme İslami toplumu rotasından sapmasına ve ifsadına sebebiyet veriyor." dedi.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir