• DOLAR 32.501
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2430.519
  • ...
Van`da okul sütü tanıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Selahaddin-i Eyyubi Anadolu Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirilen \"Okul Sütü Programı\" toplantısına Anaokulu, ilkokul müdürleri ve müdür yetkili köy öğretmenleri katıldı.

 

\"Öğrencilerimizin Beslenmelerine Katkı Sağlayacağız\"
Toplantının açılış konuşmasını yapan Van İl Milli Eğitim Şube Müdürü Muhlis Ceylani, Okul Sütü Programı Projesi kapsamında dağıtılacak sütlerin öğrencilerin gelişimine önemli katkı sağlayacağını vurgulayan Ceylani, \"Okul Sütü Programı kapsamında anasınıfı ve ilkokul öğrencilerinin süt tüketimini sağlayarak, öğrencilerimizin beslenmelerine katkı sağlamaktır. Geçen sene ilimizde uygulanan ve dağıtımı gerçekleştirilen süt dağıtımını başarı ile yaptık. Geçen sene uygulanan projenin bu sene ki tanıtımı okullarımızda en güzel şekilde yapılacaktır.\" dedi.

 

Geçen sene Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü proje ile Okul Sütü Programı kapsamında, ana sınıfı dâhil olmak üzere ilkokul öğrencilerine, süt içme alışkanlığını kazandırmak ve dengeli beslenme suretiyle gelişme oranlarını artırmak amacıyla haftada 3 gün UHT 200 mililitre içme sütünün dağıtılması ve öğrencilerin süt tüketimine teşvik edilmesinin amaçlanmıştı.

 

Program projenin tanıtım slaytlarının izlenmesi ile sona erdi. (Nihat Bozkurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir