• DOLAR 32.352
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2308.306
  • ...
Sağlıkta katkı payı kaldırılsın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Sağlık-Sen Batman Şubesi, Batman`ın sağlık sorunlarını içeren bilgilendirme basın toplantısı düzenledi. Malikane`de yapılan kahvaltılı basın toplantısına Sağlık Sen şubesi yöneticileri de katıldı.

Basın toplantısının başında Kürt sorununda yaşanan yeni süreci desteklediklerini ve bu sorunun bir an evvel çözülmesini istediklerini belirten Sağlık Sen Batman Şube Başkanı Zahir Seven, yine önemli bir sorun olan başörtüsü sorununun darbeci zihniyet kalıntısı olan kılık kıyafet dayatmalarının sona erdirilmesi gerektiğini ifade etti. Seven, bu amaçla Memur Sen tarafından başlatılan imza kampanyasına tüm vatandaşların destek vermesi çağrısında bulundu.

STK`ların ve meslek örgütlerinin görüşleri alınmadı
Sağlık yatırımları ve sorunları açısından 2012 yılını değerlendiren ve 2013 yılı için beklentilerini anlatan Seven, İl Sağlık Müdürlüklerinin \"Halk Sağlığı Müdürlüğü\" ve \"Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği\"nin eklenmesi ile üçe bölünmesi sürecinde sağlık alanındaki STK`ların ve meslek örgütlerinin görüşlerinin alınmamasına tepki gösterdi.

Açıklamalarının devamında Seven, Anayasal bir hak olan sağlık hizmetlerinin ücretsiz olarak verilmesi ve katkı paylarının kaldırılması gerektiğini belirtti.

Seven, yıllardır mağdur edilen 4/C statüsündeki personelin mağduriyetinin derhal giderilerek, bir an önce kadroya geçirilmelerini ve kamudaki tüm haklardan faydalanmaları gerektiğini kaydetti.

Batman`da Sağlık Kuruluşu İhtiyacı Had Safhada
2012 yılında KVC ünitesi, Kemoterapi ünitesi gibi nitelikli birimlerin Batman`da açılmasını memnuniyetle karşıladıklarını dile getiren Seven, \"Yetişkin ve Çocuk Yoğun Bakım Ünitelerinin, Çocuk Kardiyoloji, Çocuk Nöroloji ve Çocuk Endokronoloji gibi birimlerin Batman`a kazandırılmasını istiyoruz\" dedi.

Batman`ın sağlık sorunlarının başında gelen `Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi`nin yetersizliği, Ağız Diş Sağlık Merkezi ve Kozluk Devlet Hastanesi`nin altyapı sorunlarının bir an önce çözülmesini istedi. Batman`da sağlık kuruluşu ihtiyacı had safhadayken Eski Devlet Hastanesi`nin çürümeye terk edilmsine tepki gösteren Seven, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`ten destek beklediklerini söyledi.

Batman`a tıp fakültesi açılsın
Batman Miletvekili olan Maliye Bakanı Şimşek ve Sağlık Bakanlığı yetkililerine Batman`a Tıp Fakültesi açılması konusunda çağrıda bulunan Seven, \"Batman`dan daha az nüfusa sahip illerde Tıp Fakültesi veya Eğitim Araştırma Hastaneleri varken, Batman`ın bundan mahrum edilmesinin nedeninin açıklanmasını veya bu talebimizin gerçekleştirilmesini istiyoruz. Batman Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu bünyesinde hemşirelik, ebelik, Anestesi, Acil Tıp Teknisyeni vb. bölümlerin açılmasını istiyoruz\" şeklinde konuştu.

 

Basın toplantısı Batman`ın sağlık yatırımları ve sorunları hakkında soruların cevaplanmasıyla sona erdi. (Veysi Demir, M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir