• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bingöl'de karantina süreleri biten 123 kişilik ilk kafile memleketlerine uğurlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay koordinasyonunda, Dışişleri, İçişleri, Sağlık, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıklarının yürüttüğü ortak çalışmayla 123 kişi 14 gün önce Macaristan'dan Bingöl'e getirilmişti.

İl merkezindeki KYK Mürsel Paşa Erkek Öğrenci Yurdu'na yerleştirilen Türkiye vatandaşları karantina sürelerinin sona ermesi nedeniyle bu sabah saat 09:30 itibariyle kendilerine tahsis edilen 6 otobüsle memleketlerine uğurlandılar.

Yurt binasından çıkan vatandaşlara, görevliler tarafından seyahat izin belgeleri verilerek valiz ve bavulları dezenfekte edildi. Karantina süreleri dolan vatandaşlara, Orman Müdürlüğü'nce çam fidanları hediye edildi. 

Bingöl'deki 14 günlük karantina sürelerinin çok iyi geçtiğini belirten vatandaşlar, "Geçen süre içinde bizlerle yakından ilgilenen ve her ihtiyacımıza cevap vererek rahat ve huzur içinde 14 günlük karantina süremizi tamamlamada yardımcı olan başta Bingöl Valisi Kadir Ekinci olmak üzere tüm yetkililere ve görevlilere teşekkür ediyoruz. Macaristan'dan geldik, karantina süremiz bitti. Şimdi de evlerimize dönüyoruz. Ramazan Bayramı'nı ailemizle geçireceğimiz için çok mutluyuz. İlk geldiğimizde 'Evinize hoş geldiniz' denmişti bize. Gerçekten kendimizi bu süre içinde evimizde hissettik ve hiçbir eksiğimiz olmadı. Giderken de bizlere fidan hediye edildi. Çok mutluyuz." şeklinde konuştular. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir