• DOLAR 32.575
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2428.45
  • ...
İftar sofralarının vazgeçilmezi meyan kökü şerbetine rağbet arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Meyan şerbeti insanlar için bir ilaç gibi olduğunu belirten satıcı Hasan Göngür, Şanlıurfalıların sofralarında eksik etmediği içeceklerden birinin de meyan şerbeti olduğunu söyledi.

Göngür, “Ramazan ayı boyunca meşrubatımızı satıyoruz. Elimde gördüğünüz meyan şerbetidir. Bir ilaç gibi insanlara faydası vardır. Özellikle böbrek hastalarına ve idrar yollarına çok iyi gelir. Böbrekteki taşları dahi düşürüyormuş. Herkes bunu içmez ama bunu içenlerde bundan vazgeçmez. Şerbetin tadı biraz ağır olduğu için herkes içemiyor. Diğer meşrubatımız ise limonatadır. Bölgemizin Her iftar sofralarının vazgeçilmezlerden bir meşrubattır. Her iki meşrubatlarımızda insanlar için çok faydalıdır. Her kesin almasını tavsiye ediyorum.” dedi.

Coronavirus’ten dolayı işlerinin yarı yarı düştüğünü dile getiren limonata satıcısı Eyüp Yeter ise, şunları söyledi:

“Yöremize ait olan bir içecektir. Ramazan boyunca burada limonatamızı satmaya çalışıyoruz. Meşrubatımız portakal, limon, şeker ve sütten oluşan bir içecektir. Coronavirus’ten dolayı işlerimiz yüzde 40-50 düşmüş durumda. Bundan dolayı bu işi de yapmak zorunda kalıyoruz. Gördüğünüz gibi havalar yağmurlu ama mecburen yapıyoruz. Limonata Ramazan sofralarımızda olmazlarımızdan biridir. Coronavirus’e de faydalı olduğunu söylüyoruz.”

Meyan ve limonata şerbeti satıcılığının babasından kalan bir meslek olduğunu belirten Ali Açık ise, her yıl Ramazan ayında ilçe merkezinde tezgâh açtığını, eski yıllara nazaran bu yıl biraz işlerin düştüğünü ifade etti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir