• DOLAR 32.576
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2423.755
  • ...
Ruhani: “BM Güvenlik Konseyi'nin 2231 sayılı kararının ihlalini kabul etmeyiz”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ruhani, “ABD Mayıs 2018'de kendi aşırıcıları, siyonist rejim ve Suudi rejiminin baskıları ve Trump'ın ABD'nin önceki başkanı ile inatlaşması nedeniyle çok aptalca bir hareket yaparak Nükleer Anlaşma'dan tek taraflı çekildi. ABD Nükleer Anlaşma'dan tamamen çekildi. 4+1 grubu da çok geri çekildi. Halihazırda dengeli bir durumdayız. Onlar Nükleer Anlaşma'daki taahhütlerini ifa etmeye başlarlarsa biz de aynı gün bu anlaşma kapsamındaki taahhütlerimizi tekrar uygulamaya başlarız' ifadesini kullandı.

“ABD bir iki aydır gaflet uykusundan uyanmış ve Nükleer Anlaşma'dan çekilmenin büyük bir yanlış olduğunu anlamış' diyen Ruhani, “Onlar Nükleer Anlaşma'yı zedelemenin ne denli büyük bir hata olduğunu anlamışlar. Nükleer Anlaşma'da iki dönem mevcut: Birincisi 5 yıllıktır ve bu 5 yılın sonunda silah ambargosu kaldırılır. Ötekisi de 8 ve 10 yıllıktır ve bu dönemlerin sonunda bütün sınırlamaların kaldırılması gerekmektedir. Biz silah ambargosunun kaldırıldığı ilk aşamaya vardık.” değerlendirmesinde bulundu.

Ruhani, “Onların şimdi ne geri dönüş yolları var ne ileriye gitme. İran'ın 2231 sayılı BMGK kararı çerçevesinde kendisine uygulanan silah ambargosunun kaldırılması hakkıdır. Bir silah satın alırsak veya üretirsek bu, halkları savunmak adınadır. Silahımız ateşe benzin dökmek gibi değil, aksine ateşi söndürmek gibidir ve bir savaşın başlamasına izin vermeyiz.” vurgusunu yaptı. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir