• DOLAR 32.602
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2497.616
  • ...
`BİMER Mağdur Ediyor` İddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Bilgi Edinme Hakkı Kanunu, Dilekçe Hakkının Kullanılması Hakkındaki Kanun, Kamu Görevlileri Etik Kurulu`na yapılacak müracaatlar ile insan hakları ihlallerine ilişkin müracaatların yapıldığı Başbakanlık İletişim Merkezi`ne yaşadıkları mağduriyetlerden dolayı başvuran Mehmet Salih Erdur ve Şehabettin Er, mağduriyetlerinin giderilmesini beklerken bir başka mağduriyetle karşılaştıklarını iddia ettiler.
 
Askeri, BİMER`e Şikayet Etti Kendisi Ceza Aldı
BİMER mağduru olduğunu söyleyen Şehabettin Er, kardeşi ile birlikte Bingöl`ün Genç ilçesi Bekçiler köyüne giderken, askerlerin gereksiz ve keyfi bir şekilde uzaktan üzerlerine ateş açtığını iddia etti.
Er, bu durumu BİMER şikayet ettiği için bir yıl 15 gün hapis ile cezalandırıldığını öne sürdü.
 
Kaymakamı Şikayet Etti O da Mağdur Edildi
BİMER mağduru olduğunu iddia eden ve Diyarbakır`ın Ergani ilçesinde bulunan Ergani Anadolu Öğretmen Lisesinde Din Kültürü Ahlak Bilgisi Öğretmen olan Mehmet Salih Erdur da okulun sorunları hakkında Ergani Kaymakamı ile dört defa görüşme talebinde bulunduğunu ancak Ergani Kaymakamının her defasında görüşme talebini ret ettiğini söyledi. Kaymakamın kendisi ile görüşmemesi üzerine BİMER`e yazdığını ifade eden Erdur, "Kaymakam Beyi şikayet ettiğim için hiçbir yasal dayanağı olmadan, keyfi bir uygulama ile yetkilerini bana karşı kullanarak beni mağdur etmiştir" iddiasında bulundu.
(Emrullah Araz/Osman İçli - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir