• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Eğitim Kurumlarına İdareci Atamaları` Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Özgür Eğitim-Sen Batman İl Temsilcisi Mustafa Sevinçer, eğitim kurumlarına idareci atamaları konusunda basın açıklaması yaptı.
 
Sevinçer, "Eğitim Kurumlarına Yönetici Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği"ne göre Ocak-Şubat ayları içerisinde eğitim kurumlarına yönetici ataması yapılacağını hatırlatarak, Müdür, Müdür Baş Yardımcısı ve Müdür Yardımcılarını kapsayacak atamalarla ilgili önemli gördükleri hususları kamuoyuyla paylaşmak istediklerini belirtti.
 
MEB`in 4+4+4 sistemiyle ilköğretim okullarını ilkokul ve ortaokul olarak ayrıldığını ve bu ayrılmanın fiilen değil sadece kağıt üzerinde olduğuna dikkat çeken Sevinçer, "Türkiye genelinde olduğu gibi Batman`da da bu durum derslik eksikliğinden kaynaklı olarak gerçekleşmiştir. Bundan dolayı her ne kadar şu anda ortaokullar ve ilkokullar ayrı kurumlar olarak görünseler de bina yetersizliğinden dolayı bu okullar iç içe bulunmaktalar" dedi.
 
Sevinçer, Ocak-Şubat döneminde yapılacak idareci atamalarında ortaokul idareciliklerinin ayrı tutularak münhale çıkılmazsa yöneticilik sınavını kazanmış olup sınav puanlarıyla atamayı bekleyen yüzlerce branş öğretmenin mağdur olacağını belirterek, "Zira mevcut münhal kadrosu çok az olduğundan dolayı birçok kişi atanamayacaklardır. Bu yüzden Batman Özgür Eğitim-Sen olarak şimdiden olası bir mağduriyete karşı bu uyarıyı yapıyoruz. Batman`da yöneticilik atamaları için münhal (boş) bulunan kadroları ilan edecek olan Batman Valiliğinin sınav puanıyla atamayı bekleyen yüzlerce branş öğretmeni mağdur etmeyeceğini umut ediyoruz" ifadelerine yer verdi. (Veysi Rüzgar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir