• DOLAR 32.51
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2432.642
  • ...
Albay Sharma öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kmsnews.org sitesi ve Hindistan basınında çıkan haberlere göre, işgal altındaki Keşmir'de, pazar günü Keşmir'in kuzeyindeki Kupwara semtindeki bir orman alanı olan Chanjimulla Handwara'da mücahitlerle çıkan çatışmada öldürülen beş Hint askeri personeli arasında iki üst düzey ordu subayı ve bir polis müfettişi yer aldı. Çatışmada iki mücahit de şehit oldu.

Kupwara bölgesinde çıkan çatışmada 21. Rashtriya Birliğinin Komutanı Albay Ashutosh ile Binbaşı Anuj Sood, Naik Rajesh ve Lance Naik Dinesh ile birlikte bir polis müfettişi de öldürüldü. Gün boyu süren çatışma da iki direnişçi de şehid oldu.

Keşmir'deki Muhafız Alayı'nın önde gelen komutanlarından olay Albay Ashutosh Sharma uzun zamandır Keşmir Vadisi'nde görev yapmaktaydı. Bölgede yaptığı zulümleri ile tanınan ve birçok müslümanın şehid edilmesindeki baskınlarda komutanlık yaptğı için Hindistan hükümeti tarafından iki kez yılın komutanı seçilmişti.

Keşmir'de son bir ay içerisinde yaşanan çatışmalarda 18 direnişçi şehid olurken, önceki gün  ölen subaylarla birlikte 13 Hint askeri de öldürülmüştü.

Habernas

Bu haberler de ilginizi çekebilir