• DOLAR 32.559
  • EURO 34.88
  • ALTIN 2424.18
  • ...
Yaşlanma sürecini yavaşlatmak mümkün mü?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İmmünolojisi Uzmanı Dr. Murat Berksoy, bütüncül sağlık kapsamında beslenmenizden uykunuza, ev egzersizlerinizden bağışıklığınıza kadar uygulayabileceğiniz kolay ama önemli adımları açıklıyor.

Dr. Murat Berksoy, kişiye özel beslenme planını hazırlarken kesinlikle mevcut hastalıkların ve metabolik sorunların da göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtiyor ve ekliyor:

“Sağlıklı beslenme konusunda doğal ve işlenmemiş gıdaları tercih etmelisiniz. Market raflarında boy gösteren paketlenmiş ve hazır gıdalardan uzak durmalısınız, bu seçimler mevcut hastalıklarınızı olumsuz etkiler ve metabolik sorunlara davetiye çıkartır, bunların sonucunda yaşlanma süreciniz hızlanır.”

“Yaşlanma sürecini yavaşlatmak için melatonin hormonu büyük önem taşıyor.” diyen Berksoy, “Melatonin hormonunu elde edebileceğimiz en sağlıklı süre ise kaliteli ve kesintisiz gece uykusudur. Uyku kalitesi tüm yaşam sürecinizi etkiler.” dedi.

Dr. Berksoy, “Ekran ışığı olarak tanımlanan mavi ışık, yatak başlarında bulunan ışıklar hatta sokak lambasından yatak odası penceremize sızan ışıklar bile uykumuzu bölmeye yeterli. Bu nedenle yatmadan en az bir saat önce tüm ekranlar kapatılmalı ve yatak odasında asla kalmamalı. Kalın perdelerle tam karanlık sağlanarak gece uykusuna geçilmeli.” dedi.

Dr. Murat Berksoy bağışıklık dengesinin desteklenmesi için mutlaka doktor kontrolünde vitamin, mineral ve özellikle antioksidan ağırlıklı beslenme ve gerektiğinde bu içeriklere sahip desteklerin alınmasını uygun buluyor.

Yaşam kaliteniz için metabolik enerjinin önemini vurgulayan Dr. Berksoy, vücudunuzun enerji santralleri olan mitokondrilerin mutlaka doğru yönetilmesi ve enerji üretecek yapıda kalması için desteklenmesi gerektiğini belirtiyor.

Berksoy, “Mitokondriler, hücrelerimizin enerji santralleridir. Hücrelerin canlı kalması dokular ve organların da sağlıklı olması demektir. Tüm bunlar da yaşam süresini uzatma konusunda özellikle dikkate alınmalıdır.” diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir