• DOLAR 32.533
  • EURO 34.87
  • ALTIN 2429.155
  • ...
Yunan Parlamentosunda `İmam Yasası` Tartışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ATİNA - Yunan basınına yansıyan bilgilere göre, dün söz konusu yasaya ek olarak, Batı Trakya`daki camilerde görev yapan imamların Yunan devlet okullarında din dersi vermelerini de öngören bazı maddeler eklenerek meclise getirilen yasal düzenleme tartışmalara neden oldu.

Düzenleme meclis genel kurulunda tartışıldığı sırada Altın Şafak`ın (Hrisi Avgi) milletvekilleri, Rodop PASOK milletvekili Ahmet Hacıosman`a sözlü saldırıda bulundu.

Türk milletvekili, "Batı Trakya`da imamlar konusundan önce çözümlenmesi gereken bir müftülük sorunu var" diye konuştu.

Türk milletvekilleri yasaya karşı

Rodop ili PASOK milletvekili Ahmet Hacıosman ile SYRIZA milletvekili Ayhan Karayusuf ve İskeçe SYRIZA milletvekili Hüseyin Zeybek açıklamalarında, söz konusu yasaya karşı olduklarını belirterek, yasanın herhangi bir şekilde yeniden meclise gelmesi durumunda buna oy vermeyeceklerini açıklamışlardı.

Gümülcine Demokratik Sol (DİMAR) milletvekili adayı eski milletvekili Avukat İlhan Ahmet`in uyarıları üzerine harekete geçen DİMAR da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kur`an-ı Kerim öğretimi ile ilgili konuların Müslüman idarecilere ve İslam`ın kendi kurumlarına ait olduğunu" belirterek, söz konusu yasal düzenlemenin parlamentoya getirilmesi durumunda buna oy vermeyeceğini bildirmişti.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir