• DOLAR 32.572
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2426.62
  • ...
Mısır askerleri Hafter saflarında savaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Libya’da darbeci Hafter  destekçilerinin yürüttüğü Öfke Volkanı Operasyonu sonucu her cephede ağır darbe alırken, Hafter destekçisi ülkeler son kozlarını kullanmaya başladı.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır  Hafter’in eriyen gücünü takviye için her türlü yola başvuruyor.

Riyad ve Abu Dabi, Sudan ve Çad gibi ülkelerden paralı askerleri Hafter’in komutası altında ölmeye sürüklerken,   Mısır, kendi askeri gücünü sahaya sürdü

Mısır cunta askerleri Hafter saflarında

Geçtiğimiz hafta Mısır’a ait bir askeri helikopker Libya topraklarında düştü. Siva şehri yakınlarında düştüğü ifade edilen helikopterde bulunan Binbaşı Pilot Muhammed Abdel-Basir, Binbaşı Pilot İbrahim Ramazan, Ahmed Matouk, Teğmen Muhammed İbrahim El-Sabbagh ve kimliği açıklanmayan 2 kişi öldü. Mısır makamları uçağın kaza ile düştüğünü iddia etti. 

Mısır cuntasının Hafter desteği bununla sınırlı değil! Mısırlı bir grup subay Tobruk’ta Hafter saflarında çektiği fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaştı. Ulusal Mutabakat Hükümeti yetkilileri durumu fark edip tepki gösterince fotoğraflar hesaplardan silindi.

Çekilmeye devam ediyor

Öte yandan Libya ordusunun operasyonu karşısında Hafter’e bağlı milislerin Trablus’un güneyinden çekilirken evlere mayın yerleştirdiği bildirildi. Öfke Volkanı Operasyonu iletişim merkezinden yapılan açıklamada, “Terörist Hafter milisleri Trablus’un güneyinden kuvvetlerimiz tarafından kovulurken, kaçmadan önce bölgedeki evleri mayınlamışlardır” ifadeleri yer aldı. Açıklamada, Patlayıcı Maddeler İdaresi’nin bir yıldır süren saldırılar sırasında Hafter milislerinin bölgede kullandığı füze, roket cinsinden 5 ton savaş artığı tespit ettiği ve bunların imha edildiği belirtildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir