• DOLAR 32.512
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2422.666
  • ...
Vahim iddia:"Çin tıbbi malzeme stoklamak için salgının boyutunu gizledi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dört sayfalık İç Güvenlik Bakanlığı istihbarat raporuna göre Çin, salgının gerçek boyutunu, "ihracat kısıtlamaları olduğunu inkâr ederek, ticaret verilerini saklayarak ve geciktirerek" örtbas etme girişiminde bulundu.

Yurt dışından tıbbi malzeme ithal etmek amacıyla, ocak ayının büyük çoğunluğu boyunca Dünya Sağlık Örgütü'nü Coronavirus'un "bulaşıcı" olduğu yönünde bilgilendirmekten kaçınan Çin'in bu dönemdeki yüz maskesi, cerrahi koruyucu giysi ve eldiven ithalatı hızla arttı.

Rapora göre bu bulgular, Çin'in ithalat ve ihracat çizgisindeki değişikliklerin normal olarak kabul edilen aralıkta seyretmediğine ilişkin yüzde 95 oranındaki olasılığa dayanıyor.

Çin, Dünya Sağlık Örgütü'nü salgın hakkında ilk kez 31 Aralık 2019'da bilgilendirmişti. 3 Ocak 2020'de Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'ni (CDC) haberdar eden Çin, 8 Ocak'ta da tespit edilen virüsün yeni bir Coronavirus olduğunu kamuoyuna açıklamıştı.

Çinli yetkililer, virüs hakkında ilk uyarıları yapan doktorları susturmuş, salgın tehdidini önemsiz göstermişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir