• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mersin Otogarı Çöplükten Geçilmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - 2013 Akdeniz Oyunlarına ev sahipliği yapacak olan, limanı ve Yaş Sebze ve Meyve Hali ile Türkiye ve Uluslararası alanda bir değere sahip olan Mersin`deki otogarın hali içler acısı. Otogarın içi ve çevresi çöpten geçilmiyor. Esnaflar kendi imkanları ile otogarı temizlemeye çalışsa da bu yetersiz kalıyor.

 

OTOGARDAN ÇIKAN HER ARAÇTAN ÜCRET ALINIYOR
Otogardan çıkan her araçtan ücret alındığını söyleyen yazıhane sahipleri, şehirlerarası taşımacılık yapan her otobüsten 53 TL alındığını ifade ettiler. Adana`ya her bir araçtan 8 TL alındığını ifade eden A.T, \"Silifke`ye yolcu taşıyan araçlardan ise araç başına 9 TL alınıyor. Otogarda yüzlerce araç var. Bunlardan toplanan bu kadar para nereye gidiyor. Otogar yönetimi araç başı ücret alıyor fakat otogar temizliğine gelince birşey yapmıyor. Yönetimin biran önce bu otogara çeki düzen vermesini istiyoruz\" dedi.

 

\"ANONSLA BİZE TEMİZLETTİRİYORLAR\"
Özel bir şirkete ait temizlikçilerin haftada bir otogarı temizleyip gittiklerini ifade eden A.T, \"Fakat şimdi o da yok. Otogar yönetimi, otogarda bulunan esnafın kendi çevrelerini temizlemeleri yönünde anonsta bulunuyor. Kendi çevresini temizlemeyen esnafa ise ceza kesileceği söyleniyor. Burada bulunan yazıhaneler ve diğer işyerleri kendi dükkanlarının içini ve etrafını temizliyor fakat koskoca otogarı temizleyemez. Bizim cebimizden çıkan bu paralara ne oluyor ki biz otogarı temizleyelim\" diyerek tepkisini dile getirdi.

 

\"BÜYÜKŞEHİR OLDUĞUMUZDAN UTANIYORUZ\"
Mersin`e gelen yolcuların ilk gördüğü şeyin otogardaki çöplük olduğunu ifade eden E.B, \"Mersin yaklaşık olarak 19 senedir büyükşehir statüsünde. 19 yıldan bu yana otogarı bu yılki gibi çöp içersinde görmedim. Yaklaşık bir milyon nüfusu olan bir büyükşehire böyle çöp içersinde yüzen bir otogar yakışır mı? Mersin`e bağlı diğer ilçelerin otogarları bu kadar değildir. Yetkililerin biran önce Mersin Otogarı`na sahip çıkmalarını bekliyoruz\" dedi.

 

\"SANDIM Kİ MERSİN`İN HER YERİ BÖYLE ÇÖPLÜK\"
\"Mersin`e indiğimiz zaman otogarın çöplüğü ile karşı karşıya kalıyoruz.\" diyen yolcular ise, \"Zihnimizde şu canlanıyor: Acaba yaklaşık bir milyona nüfusa ve geniş yüzölçüme sahip olan Mersin`in tüm cadde ve sokakları da mı bu halde? diye kendi kendimize soruyoruz. 2013 Akdeniz Oyunlarına ev sahipliği yapacak olan Mersin`e, gerek yurt içinden gerekse de yurt dışından gelecek turistler, otogarı bu halde görseler ne derler acaba. Mersin gibi büyükşehir statüsünde olan bir ile otogarın bu hali yakışır mı? Bir de Mersin`in gelirleri diğer illere göre daha iyi. Uluslararası Hal burada, Uluslararası Liman burada. Böyle bir konuma sahip olan Mersin`in bu halde olmaması gerekir\" şeklinde konuştular. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir