• DOLAR 32.372
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2325.69
  • ...
Elazığ Umut Kervanı, hayırseverlere ihtiyaç sahipleri için yardım çağrısında bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İmkânları ölçüsünde Ramazan ayı öncesi ve Ramazan ayı içerisinde toplamda 450 aileye yardım ulaştıran Elazığ Umut Kervanı, çalışmalarının hızlanması ve daha fazla aileye yardım ulaştırılması için hayırseverlerin yardımlarını beklediklerini söyledi.

Elazığ Umut Kervanı Başkan Yardımcısı Nihat Bakşi, bu hayırlı çalışmalara hayırseverlerin daha fazla destek olmaları gerektiğini vurgulayarak zekat, infak ve sadakalarını beklediklerini kaydetti.

İhtiyaç sahiplerine en kısa sürede yardımların ulaştırılması gerektiğini ifade eden Bakşi, “Ramazan ayı denince orucun ibadetinin yanı sıra fakir ve muhtaç aileler insanın aklına geliyor. Bu ay insanın duygu atmosferi içerisinde olduğu merhamet duygularının yükseldiği yoğun olduğu bir ay. Bu aylarda fakir ve muhtaç aileleri daha fazla düşünmeliyiz ve bu aileler üzerine daha fazla yoğunlaşmalıyız. Çünkü Allah Resulü hadisi şerifinde, ‘Kendisi tokken komşusu aç yatan bizden değildir’ diyor. Bizler de bu hadisi kendimize şiar edinerek çalışmamız lazım. Eğer yeryüzünde bir fakir yaşıyorsa bu zenginlerin zekâtını tam manasıyla vermedikleri anlamına geliyor ki bu da Hazreti Ali'nin (Radiyallahu Anhu) sözü. Bizler de bundan dolayı Elazığ Umut Kervanı olarak tek bir fakir kalmayana kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz inşallah.” dedi.

"Çalışmalarımıza devam ediyoruz"

Hem Coronavirus hem de depremden dolayı mağdur ve muhtaç olan ailelere, yetimlere yardım çalışmalarını devam ettirdiklerini vurgulayan Bakşi şunları söyledi:

“24 Ocakta meydana gelen depremden bu yana depremzedelere gerekli yardımlarımızı yaptık. Tabi bu yardımları hayırseverlerin aracılığı ile yaptık. Hayırseverlerin yardımları olmasaydı bizler kendi çapımızda bunu gerçekleştiremezdik. O günden bu yana yardımlarımız devam ediyor. Şu anda virüsten dolayı evlerinden çıkamayan vatandaşlara, işe gidemeyen vatandaşlara, yetimlere ve iş yerini kapatmak zorunda kalan mağdurlara yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Ramazan ayı öncesinde fakir ve muhtaç 100 aileye gıda yardımında bulunduk. Ramazan ayı başladıktan itibaren toplamda 350 aileye gıda yardımını da yaptık. Geçtiğimiz yıllarda zekat ile ilgili çalışmalarımız da binlerce aileye yardımlarımızı ulaştırdık. Şimdi de hedefimiz depremden ve Coronavirus'ten dolayı işinden çıkarılan ve ayrılmak zorunda kalan, dükkânını kapatan ve çalışamayan vatandaşlarımıza yine aynı şekilde yardımlarımızı ulaştırmaktır. Bu doğrultuda çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.”

"Hayırseverlerin desteğine ihtiyaç var"

Hayırseverlere çağrıda bulunan Bakşi, "Hayırseverlere şunu söylemek istiyoruz. Sadaka olsun, zekât olsun muhtaç ailelerin en çok ihtiyaç duyduğu bir zaman dilimindeyiz. Hayırseverlerimiz yardımlarını Umut Kervanı aracılığı ile depremzedelere ve muhtaç ailelere ulaştırabilirler. Bu aşamada bizler emanetçiyiz ve köprü görevi görüyoruz. Hatta hayırseverler bizimle beraber gelip gezebilirler. Hayırseverlerimiz fakirleri muhtaç aileleri yerinde görebilirler. Tabi bununla beraber bizler her fakir ve muhtaç ailelerin evlerini gösterebiliriz ve kendi elleriyle kendi hayırlarını da yapabilirler. Bizlerin tüm hayırseverlere bir çağrısı olacaktır. 'Hayat Güzeldir' kampanyasına hayırseverlerimiz destek versinler ve hep birlikte fakir ve muhtaç ailelere umut olsunlar. Daha fazla fakir ve muhtaç ailelere ulaşabilmemiz için hayırseverlerin bu konuda bizlere destek olması şart." dedi.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir