• DOLAR 32.551
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2425.675
  • ...
`İstanbul`da Trafik Değil, Deprem Riski Var`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Açıklamalarda bulunan Vali Mutlu, ilkokul günlerinden üniversite yıllarına birçok konuya değindi. Mutlu, ayrıca sosyal medyada yapılan Vali Amca yakıştırmasından da memnun olduğunu belirtti.

`İSTANBUL`UN EN BÜYÜK PROBLEMİ TRAFİK DEĞİL DEPREM RİSKİ`

İstanbul`un çeşitli problemlerine değinen Hüseyin Avni Mutlu, trafiğin İstanbullular için çok büyük sorun olduğunu, ancak deprem riskinin çok daha büyük bir problem olduğunu söyledi. Binaların sağlıklı bir hale gelmesi için gece gündüz çalıştıklarını belirten Vali Mutlu; " Biz devlet olarak İstanbul`un depreme hazır olması için 1999`dan sonra çok ciddi tedbirler aldık. Sağlam olmayan okulları ve hastaneleri yeniden yaptık, güçlendirdik. Kamu binalarını çok sağlam bir hale getirdik. İstanbul bu anlamda depreme oldukça hazırdır. Ancak, asıl ciddi sorun kişisel konutlarda." dedi.

`TABUTLUK MİSALİ EVLERDEN KURTULMAMIZ LAZIM`

İstanbul`da bulunan zayıf binalar için tabutluk tanımlamasını kullanan Hüseyin Avni Mutlu; "Bizim bu işi halkımızla ortaklaşa çözmemiz gerekiyor. Önce vatandaşlarımızın `biz bu tabutluk misali binalardan kurtulmalıyız` düşüncesine sahip olması gerekir. Hiç bir anne ve baba çocuklarına miras olarak böyle bir tabutluğu bırakamaz. Bundan daha ağır bir miras olamaz. Bu mirası muhakkak nitelikli hale dönüştürmemiz lazım" dedi.

İHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir