• DOLAR 32.423
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2327.911
  • ...
Bu Sıkıntılı Zamanda Tehlikeli Adım! ESKİ TÜRKİYE FOTOĞRAFI
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Doğu ve Güneydoğu illerinde Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde dağlarda ve askeri bölgelerde yazılan "Ne mutlu Türküm diyene, Türk öğün, çalış, güven" gibi ırkçı söylemler, halkın tepkisi üzerine geçtiğimiz yıllarda kaldırılmıştı. 12 Eylül 1980 askeri darbesinin kalıntıları olan bu ırkçı söylemler, Tunceli’de yeniden yazılması birçok kesimin tepkisine neden oldu. Irkçı yazılara ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin, şunları dile getirdi; “Allah vergisi güzel dağlarımıza 'Ne mutlu Türküm diyene' yazmakla ne Türkler ne de Kürtler mutlu oldu. Mutluluğu ırkta değil, insan olmakta arayalım.” HÜDA PAR Genel Başkan Danışmanı Süleyman Atmaca ise şunları yazdı; “Kardeşliği böyle mi tesis edeceksiniz? Kenan Evren de aynı şeyleri yaptı... 12 Eylüle geri dönülüyor???”

TUNCELİ VALİSİ “IRKÇI” PAYLAŞIMI SOSYAL MEDYA HESABINDAN ÖVGÜYLE PAYLAŞTI

Kürt ve Zaza vatandaşların ağırlıklı yaşadığı bölgede ırkçı söylemi en yüksek mevkide bulunan Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in desteklemesi ve sosyal medya hesabından "Tunceli-Pülümür Kahramanlarımız gönderdi az önce. Allah kahraman güvenlik güçlerimizin ayağına taş değdirmesin." paylaşımında bulunması da dikkatlerden kaçmadı. Sonel’in paylaşımının altında sosyal medya kullanıcıları tarafından yüzlerce ırkçı ve faşist yorum yapıldı.

“İNŞALLAH JİTEMLİ, DERİN DEVLETLİ YILLARA DA DÖNMEYİZ”

Yazar Said Şahin “Bir arpa boyu yol kat etme umudu aşılanmışken Kürt toplumuna, başa dönüyoruz. Devletin ırkçı zihin kodlarının pratiklerine geri dönüyoruz. Bu kafa ile bu iş bitmez, sonu da gelmez. İnşallah JİTEMLİ, derin devletli yıllara da dönmeyiz.” diye yazdı. Ayrıca birçok sosyal medya kullanıcı, “12 Eylül’ün izlerini silmek için çıktığınız yolda tekrar başa döndünüz ne mutlu size…” şeklinde yorumlarda bulundular.

“SLOGANLARLA MUTLU ETME DÖNEMİNE GERİ DÖNMEYELİM”

MAZLUMDER Diyarbakır Şubesi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Tunceli ili Pülümür ilçesindeki dağın yamacına güvenlik güçleri tarafından ‘Ne Mutlu Türküm diyene’ şeklinde büyükçe bir yazı yazılmış ve Tunceli Valisi Tuncay Sonel de bunu kamuoyuna övgüyle paylaşmıştır. Sloganlarla mutlu etme dönemine geri dönmeyelim.” denildi.

ÖZGÜR DER: BU KADAR ACI YETMEDİ Mİ?

Özgür Der resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda da; “Bu ırkçı / ayırımcı sloganlar 100 yıldır sadece daha fazla acıya, daha fazla kana, daha fazla gözyaşına sebep oldu. Bu kadar acı yetmedi mi?” ifadeleri kullanıldı.

“18 YIL SONRA BAŞLADIĞI NOKTAYA GERİ DÖNMEK”

Yazar Levent Gültekin ise, “İktidar, 18 yıl önce dağlardan sildiği "Ne mutlu Türküm diyene" yazılarını yenden yazıyor. 18 yıl sonra başladığı noktaya geri dönmek hakikaten büyük meziyet, eşi benzeri yoktur.” ifadelerini kullandı.

“ALLAH AŞKINA YETER ARTIK, DAHA NE KADAR BAŞA DÖNECEĞİZ?”

TV Programcısı Adem Özköse de, “Müslüman bir Türk olarak daha çok Kürt kardeşlerimizin yaşadıkları bir coğrafyanın dağlarına "Ne mutlu Türküm Diyene" yazılmasını asla doğru bulmuyorum. Allah aşkına yeter artık, daha ne kadar başa döneceğiz? Ben insanların sırf ırkları nedeniyle birbirlerine üstün olamayacaklarını söyleyen bir Peygambere iman etmişim. Dünya üzerime gelse fikrim değişmez. Ben Türküm ve başka bir ırkın bana dayatılmasını asla kabul etmem. Başka ırklara da asla Türklüğümü dayatmam.” değerlendirmesinde bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir