• DOLAR 32.567
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2491.533
  • ...
Filistin Parlamentosu'ndan siyonistlerle ilişkilerin normalleştirilmesi hakkında açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonistlerle ilişkilerin normalleştirilmesi çabalarını büyük bir siyasi suç, tarihi hata, Filistin halkına ve ulusal davasına karşı doğrudan düşmanca tutum olarak değerlendirdiği belirtildi. Bunu, siyonist proje önünde boyun eğmek ve ona hizmet olarak değerlendirdiği dile getirildi.

Filistin Meclis Başkanlığı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Normalleştirme çabalarını yürütenlerin yaptıkları ümmetin kalelerini ve onun engelleyici duvarlarını siyaset, ekonomi, güvenlik, sanat, kültür ve medya kapılarını kullanarak delme çabalarıdır. Bu çabalar başarısızlıkla sonuçlanmaya mahkumdur."

Başkan Vekili Ez-Zehhar bütün bu normalleştirme çabalarının siyonist işgal rejiminin Filistin topraklarının önemli bir kısmını ilhak etme girişimlerine zemin hazırlamak amacıyla uygun şartları ve zemini oluşturmak için oynanan bir siyasi tiyatro olduğuna dikkat çekti. Zehhar, ABD ve israil arasındaki yardımlaşma ve Arap dünyasındaki bazı yönetimlerin de şartları oluşturması suretiyle Yüzyılın Anlaşması planının hayata geçirilmesi için bugünlerde birtakım oyunlar oynanmasına çalışıldığına dikkat çekerek söz konusu çabaların da bu çerçevede yürütüldüğünü vurguladı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir