• DOLAR 32.494
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2429.988
  • ...
Suriyeli Bir Kişi Büyükçekmece Gölüne Düştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İstanbul`un Büyükçekmece ilçesinde Karasu Viyadüğü`nde göle düşen bir kişi hala bulunamadı. Düşen kişini Suriyeli olduğu belirtiliyor.

Karasu Viyadüğü`nde, babasıyla birlikte yolun karşısına geçmeye çalışan Suriyeli genç, refüjdeki boşluktan Büyükçekmece Gölü`ne düştü. Babasından bir süre yardım isteyen genç, Büyükçekmece Gölü`nde kayıplara karıştı.

Suriyeli Adnan Abu Hassoun yönetimindeki C 3580 XM plakalı otomobilin, sabah saatlerinde TEM Otoyolu Karasu Viyadüğü`nde yakıtı bitti. Polise durumlarını bildiren Suriyeliler`in yardımına Karayolları ekipleri geldi. Suriyeliler`i alan ekipler en yakın benzin istasyonuna götürdü.

REFÜJDEKİ IZGARALAR ÇALINDIĞI İÇİN BOŞLUK OLUŞMUŞ

İddiaya göre ekipler, yakıt alan Suriyeliler`i daha sonra viyadüğe getirerek ters istikamette bıraktı. Yolun karşısına ellerindeki yakıt bidonuyla geçmek isteyen Suriyeliler`den 19 yaşındaki Adrian Abu Hassoun, orta refüjdeki boşluğu karanlık nedeniyle fark edemeyerek boşluktan Büyükçekmece Gölü`ne düştü. Babasından bağırarak yardım isteyen genç, daha sonra kayboldu. Refüjdeki boşluğun, demir ızgaraların çalınması nedeniyle oluştuğu öğrenildi.

Olay sonrasında yaşadıklarını anlatan baba Adnan Abu Hassoun, Bulgaristan`a gitmek için yola çıktıklarını söyledi.

Hassoun, ``Yakıtımız bittiği için yardım istedik. Bizi alıp ilerideki istasyondan yakıt aldırdılar. Dönüşte yolun karşı tarafına bıraktılar. Aracımıza yöneldik, ben aradan geçtim ama oğlum göle düştü. Yarım saat `Baba beni kurtar` diye bağırdı. Şimdi bağırma sesleri de gelmiyor`` dedi.
Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, gölde ve çevresinde Suriyeli genci bulmak için çalışma başlattı ancak Suriye uyruklu gençten haber alınamadı. İtfaiye ekiplerinin Büyükçekmece Gölü`nde Suriyeli genci arama çalışmaları sürüyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir