• DOLAR 32.523
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2426.641
  • ...
Bayram`ın Özgürlüğü İçin Cumhurbaşkanı`na Mektup
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, 14 yıldır İslami davadan cezaevinde olan ve vücut fonksiyonlarının yüzde 92`sini kullanamadığı halde cezaevinde tutulan Fikret Bayram`ın af edilmesi için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`e bir mektup gönderdi.
 
İşte Faruk Ünsal`ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`e gönderdiği mektubun tam metni: "Sayın Cumhurbaşkanım, Yaklaşık 14 yıldır hükümlü olarak cezaevinde yatmakta olan, Fikret Bayram isimli ağır hasta mahpus uzun zamandır kendi ihtiyaçlarını gideremez hale gelmiştir. Edindiğimiz bilgilere göre vücut fonksiyonlarının yüzde 92`si çalışamaz hale gelen Fikret Bayram, Omurilik felci olduğundan omuzlarından aşağıya kadar bedenini hissetmemekte ve başkalarının yardımı olmadan yaşayamayacak haldedir.
 
Adli Tıp Çelişkili Raporlar Verdi
1998 yılında İstanbul Adlî Tıp Kurumu 3. İhtisas Kurulu tarafından verilen "kalıcı sakatlığı vardır" raporu üzerine, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından kullanılan af yetkisi kapsamında cezaevinden çıkartılan Fikret Bayram, devam eden davasının sonuçlanması üzerine 2009 yılında tekrar cezaevine konuldu. Yapılan yeni başvurular üzerine İstanbul Adlî Tıp 3. İhtisas Kurulu, 1998 tarihli kendi raporuna ve Batman Devlet Hastanesi ile Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından verilen "yüzde 95 sakat ve bakıma muhtaçtır" raporlarına rağmen "sürekli hastalığı yoktur" şeklinde rapor hazırlamıştır.
 
Adli Tıp Raporu Olmadan Cumhurbaşkanı Af Yetkisini Kullansın
Anılan ve re`sen takdir edeceğiniz sebeplerle: Öncelikle kendi ihtiyaçlarını gideremeyecek derecede ağır ve kalıcı sakatlığı bulunan Fikret Bayram`ın cezasının, Anayasa`nın 104/2-b hükmü gereğince kaldırılmasını,Sorduğumuz bir soru üzerine Adalet Bakanlığı tarafından derneğimize iletilen,2012 verilerine göre cezaevlerinde 348 ağır hasta mahpus bulunmaktadır. Artık bu mahpuslar için Adalet Bakanlığının tespiti yeterli görülerek, oldukça gecikmeli hazırlanan ve çoğunlukla çelişkilerle dolu Adli Tıp Kurumu raporlarına gerek olmaksızın af yetkinizi kullanmanızı...
 
Adli Tıp Denetlenmeli
Birçok bakımdan raporları ve güvenilirliği tartışma konusu oluşturan Adli Tıp Kurumunun ciddi bir denetlemeden geçirilebilmesi için DDK başta olmak üzere ilgili organların harekete geçirilmesini, Tensiplerinize arz ederiz."
 
Fikret Bayram`a Özgürlük
Hatırlanacağı üzere 14 yıldır İslami davadan cezaevinde olan ve vücut fonksiyonlarının yüzde 92`sini kullanamadığı halde cezaevinde tutulan Fikret Bayram`ın af edilmesi için imza kampanyası başlatılmış ve toplanan 20 bin imza Cumhurbaşkanı Gül`e gönderilmişti. Ancak Cumhurbaşkanı Gül, bu konu ile hiçbir açıklama yapmadı. Fikret Bayram`ın, durumu bu kadar gündeme gelmesini rağmen af edilmemesi `Fikret Bayram`ın mağduriyeti neden görmezden geliniyor?` sorusunu da akıllara getirdi.
(Abdusselam Güneş / İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir