• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Suudi rejimi televizyon kanalı, Filistinlileri rahatsız eden dizileri kaldırmamakta ısrarl
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suudi rejiminin MBC tv kanalı, siyonist işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesini teşvik eden, Filistinlileri aşağılayan, yahudileri mağdur olarak göstermeye çalışan ve uluslararası siyonizmin propagandasını yapan dolayısıyla Filistinlileri ciddi şekilde rahatsız eden "Ummu Harun" ve "Mahrec 7" adlı dizileri Ramazan'ın başından beri gündelik olarak yayınlamaya devam ediyor. Dizilerin yayından kaldırılması taleplerini ise reddetti.

MBC kanalları grubunun bu konudaki tutumunu grubun sözcüsü bugün gruba ait tv kanallarından biri vasıtasıyla yaptığı açıklamasında ortaya koydu.

Bu dizilerden Mahrec 7 dizisinde işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesi için teşvik yapılması amacıyla sözde birtakım tartışmalara yer verilirken, Filistinlilere de çirkin şekilde saldırılıyor.

 Ummu Harun dizisinde ise yahudi bir doktor kadın üzerinden 1940'lı yıllarda Körfez ülkelerindeki siyonist yahudi azınlıkların mağdur edildikleri iddiasında bulunuluyor ve böylece siyonist işgalcileri şirin gösterilmesine çalışılıyor.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden ve Filistin Boykot Kampanyası'nın başkanı Basim Naim, Ummu Harun dizisinin normalleştirme politikasının bir sanatı değil tarihe karşı bir cinayet ve siyonist işgal güçlerinin onlarca yıldır sürdürdükleri beyin yıkama operasyonunun bir aracı olduğunu dile getirmişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir