• DOLAR 32.351
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.823
  • ...
Amazon'daki tahribat, yeni salgınları tetikleyebilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Brezilya, Latin Amerika'da koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülke konumunda bulunuyor.

Ülkede 97 bin 100 vaka görülürken, 6 bin 761 kişi hayatını kaybetti.

Koronavirüsü "basit bir grip ve ufak bir soğuk algınlığı" olarak tanımlayan Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ise salgın kaynaklı ölümleri önemsememişti.

AMAZON ORMANLARI'NDA KAYIP YÜZDE 30 ARTTI
Bolsonaro'nun, "N'olmuş yani. Üzgünüm ama bu konuda benden ne yapmamı istiyorsunuz? Mucize yaratamam." ifadeleri tepkilerin odağına oturmuştu.


Salgın nedeniyle çoğu sanayi faaliyeti durma noktasına gelse de hükümet verileri, geçtiğimiz mart ayında "dünyanın akciğerleri" olarak bilinen Amazon Ormanları'nda ağaçların yok edilmesinin geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 30 oranında arttığını gösteriyor.


MADENCİLER, TOPRAK GASPÇILARI...
Ormansızlaştırma faaliyetlerinin geride bıraktığımız nisan ayında da devam ettiği belirtildi. Madenciler ve toprak gaspçılarının sayısının da Amazon'da arttığına dikkat çekildi.


YENİ SALGIN HASTALIKLAR ÇIKABİLİR
Hal böyleyken, bilim adamları kritik bir uyarı yaptı. Ekolojik bozulmanın, insanlara bulaşan yeni enfeksiyon hastalıklarını ortaya çıkarabileceği belirtiliyor.

Geçtiğimiz yıl alevlere teslim olan Amazon'da, 906 bin hektar alan kül olmuştu.

Independet'ın aktardığına göre, sivil toplum kuruluşu EcoHealth Alliance Başkanı Peter Daszak, "Yeni ortaya çıkan üç salgından biri, ormansızlaşma gibi arazi kullanımındaki değişikliklerle bağlantılıdır." dedi.


"VİRÜSÜN YAYILMASI İÇİN HER TÜRLÜ MALZEME VAR"
Amazon Ormanları'ndaki duruma işaret eden eden Kaliforniya Üniversitesi'nden David Wolking, "Bir virüsün yayılma tarifi için tüm malzemelere sahipsiniz." diye konuştu.


Bazı araştırmacılar, 1998 yılında Endonezya'da yaşanan dev yangınları işaret ederek, yıkımlar sonucu Nipah virüsünün ortaya çıktığını hatırlatıyor.

Bölgedeki meyve yarasalarının, yoğun duman nedeniyle Malezya'daki meyve bahçelerine gittiği aktarıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir