• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Batman'daki zahireci ve hububatçı esnafı yollarının onarımını bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman merkez 12 Cadde üzerinde bulunan Zahireci ve Buğdaycılar Pazarı esnafı, site içerisindeki bozuk yolun ve depolarının etrafında oluşan büyük çukurlar nedeniyle her yağmur yağdığında göletlerin oluştuğunu belirterek mağduriyetlerini dile getirdiler.

Buğday pazarı esnafı, en önemli sorunlarının yollarının ve depolarının önünde oluşan çukurlar olduğunu belirterek, yetkililerden Batman'ın tek buğday pazarına sahip çıkılmasını istedi.

“Buğday pazarına yetkililerin sahip çıkmasını istiyoruz”

Çukurlu ve bozuk yolların bir an önce asfaltlanması gerektiğini vurgulayan esnaf Cevzet Işık, “Batman Buğday Pazarı esnafı olarak şu anda en büyük sıkıntımız her yağmur yağdığında buğday ambarlarımızın etrafı ve yollarımızda suyun birikiyor olmasıdır. Buğday ambarlarımızın etrafında yağmur suyu biriktiğinden dolayı buğdaylarımızın nem alma riski yüksek oluyor. Bu da mallarımızın çürüyüp bozulma riski ile karşı karşıya bırakıyor. Buğday Pazarı esnafı adına Valilik ve Belediyenin sesimizi duymalarını istiyoruz. Batman'ın tek buğday pazarına sahip çıkmalarını ve yollarımızın asfaltlanıp yapılmasını talep ediyoruz.” diye konuştu.

“Çukurlardan araçlarımız geçmekte zorlanıyor”

Yaşanan soruna tepki gösteren bir diğer esnaf Emrullah Işık ise şunları söyledi: “Batman Buğday Pazarı esnafı olarak şikâyetimiz, yollarımızda ve depoların etrafında büyük çukurlar oluşmuş olmasıdır. Bu çukurlar da yağmur yağdığı zaman su göletleri oluşuyor ve araçlarımızın geçişinde sıkıntılar yaşıyoruz. Ayrıca buğday ambarlarımızın etrafında da oluşan çukurlar nedeniyle yağmur suları birikiyor ve bu da ambarda bulunan ürünlerin bozulma riskini artırıyor. Buğday Pazarı esnafı olarak Valiliğe ve Belediye sesleniyoruz. Yollarımızın ve depolarımızın etrafının yapılması çağrısında bulunuyoruz.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir