• DOLAR 32.567
  • EURO 34.743
  • ALTIN 2414.797
  • ...
‘İnfazlar Tek Silahla Yapıldı` İddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Paris’te suikasta uğrayan 3 PKK’lı kadının tek silahla infaz edildiği ileri sürüldü. İddiayı Fransız televizyon kanalı TF1, soruşturmayı yürüten savcılık kaynaklarına dayanarak ortaya attı.

TF1’e konuşan polis kaynakları 7.65 mm kalibreli iki farklı marka merminin kullanıldığını, ancak mermilerin aynı silahtan çıktığını açıkladı. Polise göre bu bilgi, kesin olmamakla birlikte katilin tek kişi olduğu ihtimalini güçlendiriyor. Ancak, bugüne kadar hiç kimse gözaltına alınmadı. Polis, olay mahallindeki komşuları dinliyor. Ayrıca, suikastın işlendiği binadan toplanan deliller Polis Teknik ve Bilimsel Birimi tarafından inceleniyor.

Zaman`ın aktardığı habere göre, suikastla ilgili 3 ihtimal resmen incelemeye alındı. Öncelikle suikastın “PKK’nın iç hesaplaşması” olma ihtimali üzerinde duruluyor. Cinayetleri Türk aşırı sağcı grupların işlemiş olabileceği ihtimali de masada. Kişisel bir hesaplaşma tezi ise polise göre uzak bir ihtimal olsa da göz ardı edilmedi. TF1’e isimsiz olarak konuşan savcılık kaynağı, “İlk incelemelere göre, bu cinayetlerin soğukkanlı bir katil tarafından işlendiği gayet net. Daha çok bir profesyonel işine benziyor.” bilgisini verdi.

Suikastın üzerinden 6 gün geçmiş olmasına rağmen soruşturmayı yürüten savcılıktan henüz resmi bir açıklama yapılmamış olması dikkat çekiyor. Bu tür siyasi profili yüksek cinayetlerin ardından genellikle en geç 48 saat içinde açıklama yapılıyor. Türkiye diplomatik kaynaklar, Fransız istihbaratı ve güvenlik güçlerinin iki ülke arasında 2011’de imzalanan terörle mücadele işbirliği antlaşmasına rağmen Türkiye tarafına hiçbir bilgi vermediğini kaydediyor. Ortak soruşturmayı Terörle Mücadele Birimi (SAT), Terörle Mücadele Alt Birimi (SDAT) ve polise bağlı Organize Suçlarla Mücadele Taburu (Brigade Criminelle) yürütüyor. Soruşturmanın 15 gün sürmesi bekleniyor.

CENAZE ALARMI

Fransa`nın başkenti Paris`te öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez`in cenazesi yakınları ve avukatları tarafından teslim alındı. Türkiye`nin Paris Başkonsolosluğu`nda dün tamamlanan nakil işlemlerinin ardından cenazeler bu sabah Diyarbakır`a yollanmak üzere Charles De Gaulle Havaalanı`na teslim edildi.

Emniyet, Diyarbakır`daki PKK cenazelerinde provokasyonun yaşanmaması için geniş güvenlik önlemleri alacak. İlgili birimler harekete geçirilerek bir güvenlik zirvesi gerçekleştirildi. Alınacak önlemler için bölgedeki terör, özel hareket, çevik kuvvet ve istihbarat birimlerinden oluşan ekipler yeterli görülürken, gerekli görüldüğü takdirde çevre illerden çevik kuvvet zırhlı araç ve TOMA`lar takviyesi yapılacak.

TAKVİYE BİN POLİS

Diyarbakır`a getirilmeleri beklenen cenazeler için BDP ve DTK organizasyonunda saat 11.00`de tören düzenlenecek. Emniyet, törende olumsuzluk yaşanmaması için BDP ve DTK yöneticileriyle görüşmelerde bulundu. Güvenlik güçleri, törenleri provake edebilecek gruplara karşı partilileri uyarırken, yasadışı gösteri, slogan ve flamalara kalabalığın içinde yer verilmemesi istendi. Diyarbakır`da güvenliğin sağlanması için çevre illerden bin polis takviye olarak görevlendirildi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir