• DOLAR 32.599
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2408.542
  • ...
Darbe ürünü ırkçı yazıların dağlara yeniden yazılmasına tepki geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Doğu ve Güneydoğu illerinde Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde dağlarda ve askeri bölgelerde yazılan "Ne mutlu Türküm diyene, Türk öğün, çalış, güven" gibi ırkçı söylemler, halkın tepkisi üzerine geçtiğimiz yıllarda kaldırılmıştı.

12 Eylül 1980 askeri darbesinin kalıntıları olan bu ırkçı söylemler, Tunceli’de yeniden yazılması birçok kesimin tepkisine neden oldu.

“Sloganlarla mutlu etme dönemine geri dönmeyelim”

MAZLUMDER Diyarbakır Şubesi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Tunceli ili Pülümür ilçesindeki dağın yamacına güvenlik güçleri tarafından ‘Ne Mutlu Türküm diyene’ şeklinde büyükçe bir yazı yazılmış ve Tunceli Valisi Tuncay Sonel de bunu kamuoyuna övgüyle paylaşmıştır. Sloganlarla mutlu etme dönemine geri dönmeyelim.” denildi.

“İnşallah Jitemli, derin devletli yıllara da dönmeyiz”

Yazar Said Şahin de “Bir arpa boyu yol kat etme umudu aşılanmışken Kürt toplumuna,  başa dönüyoruz. Devletin ırkçı zihin kodlarının pratiklerine geri dönüyoruz. Bu kafa ile bu iş bitmez, sonu da gelmez. İnşallah JİTEMLİ, derin devletli yıllara da dönmeyiz.” diye yazdı.

Ayrıca birçok sosyal medya kullanıcı, “12 Eylül’ün izlerini silmek için çıktığınız yolda tekrar başa döndünüz ne mutlu size…” şeklinde yorumlarda bulundular. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir