• DOLAR 32.562
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2425.552
  • ...
​İçişleri Bakanı Soylu, oğlu PKK/HDP tarafından kaçılan babayla görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

18 yaşında iken PKK/HDP tarafından ikamet ettiği Eleşkirt ilçesine bağlı Çatkösedağ köyünde dağa kaçırılan Vahit Çur'un ailesi, çocuklarına kavuşacakları günü iple çekiyor.

 

Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde dağa kaçırılan çocukları için eylem yapan ailelere katılan Çur ailesi, aylarca burada kalarak eyleme destek verdiler.

Coronavirus (Covid-19) salgını nedeni ile eyleme ara vererek memleketine dönen ve kendi köyünde çobanlık yapan Bedirhan Çur, ailesinin geçimini sağlamaya çalışıyor.

Ağrı merkeze yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan köye giden Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, baba Bedirhan Çur'a ulaşmak için birkaç kilometre yaya yürüyerek çobanlık yaptığı noktaya ulaştı.

Sayan, Vefa Sosyal Destek Grubu bünyesinde yardım kolileri teslim ettiği baba Bedihan Çur'u, görüntülü olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştürdü.

Baba Çur ile konuşan Bakan Soylu, ailelerin çocuklarına kavuşmaları için çaba sarf ettiklerini belirtti.

"Bizim görevimiz sizi evlatlarınız ile bir araya getirmek"

Bakan Soylu, baba Bedirhan Çur'a hitaben, "Merak etme! Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu meselelerin çözülmesi için büyük bir gayret sarf ediliyor. Güvenlik güçlerimiz de gayret ediyor. Sizin bu arzunuz bizim başımız üstünedir. Bizim görevimiz sizi evlatlarınız ile bir araya getirmek. Bilesin ki gönlünden ne geçiyorsa bizimde gönlümüzden o geçiyor. Ağrı Belediye Başkanımız çok anlamlı işler yapıyor, tebrik ediyorum. Allah gücünüze güç katsın inşallah." ifadelerini kullandı.

Bedirhan Çur ise Bakan Süleyman Soylu'ya, "Çocuğumuzu HDP/PKK kaçırmış, çocuğumu istiyorum." dedi.

Savcı Sayan ise Bakan Soylu ile yaptığı konuşmasında, "Sayın Bakanım, Vefa Destek Grubu olarak burada sürü çobanlarına yardım getirdik. Çok teşekkür ederim bakanım. Burası daha önce PKK'nin kampıydı, insanları burada sorguya çekiyorlardı. Çok şükür dağlar bizimdir, Allah razı olsun efendim." şeklinde konuştu.

Görüşmenin ardından gazetecilere bir açıklama yapan Belediye Başkanı Savcı Sayan şunları söyledi:

"Biz Eleşkirt'in Çatkösedağ köyündeyiz. Cumhurbaşkanımızın ve İçişleri Bakanımızın talimatları üzerine Vefa Destek Grubu olarak çobanlık yapan kardeşlerimizi ziyaret etmeye geldik. Onlara yardım kolisi getirdik. Aynı zamanda burada çobanlık yapan Bedirhan kardeşimizin oğlu PKK tarafından kaçırılan bir baba. Daha önce Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde nöbetteydi şimdi memleketinde çobanlık yapıyor. Kendisini ziyaret ettik.”

Gazetecilere konuşan Bedirhan Çur ise HDP'den oğlunu istediğini belirterek oğlunun kaçırılırken 18 yaşında olduğunu ve 5 yıldır oğlunu beklediğini söyledi.

Bedirhan Çur, "8 çocuğum var, PKK 18 yaşında bir çocuğumu çobanlık yaptığı sırada kaçırdı. 2 ay çobanlık yaptıktan sonra köye geri geldi. Köye geldiği bir gün çocuğumu alıp kaçırmışlar, her tarafı aradık çocuğu bulamadık. Millet benim çocuğumu PKK kaçırdığını söyledi. Oğlumun tutulduğu yeri öğrendik, eşimle birlikte gittik, o bölgenin sorumlusu ‘Harun’ diye biri bizi karşıladı, oğlumuzu istedik, eşimin kafasına silah dayadı ve 'Sizi burada öldüreceğim' dedi. Peki, yazık değil mi? 18 yaşındaki çocuğum, günah değil mi? Ben onları Allah'a havale ediyorum. Ben oğlumu HDP'den önce istiyorum, ondan sonra PKK'dan. Çünkü HDP faaliyet göstermezse PKK alıp götüremezdi." diye konuştu.

Görüşmenin ardından Çatkösedağ köyünde çocuklara oyuncak veren Sayan, köylülerle bir müddet sohbet ettikten sonra Ağrı'ya döndü. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir