• DOLAR 32.558
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2429.59
  • ...
Misyonerliğe Tepki Olarak, Kur`an Dağıtıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Misyonerlerin Kitap Fuarlarını mesken tutarak İncil dağıtmasından rahatsız olan Adanalı Kur`an Dostları, Adana`da açılan TÜYAP 6. Kitap Fuar`ında Kur`an`ı Kerim dağıtmaya başladı. Özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği Kur`an-ı Kerim hediye standının önü hiç boş kalmadı.

`Kuran Hediye Etme` çalışması hakkında bilgi aldığımız Mavi Marmara Gazisi Muhyeddin Yıldırım, "Bizi bu çalışmaya sevk eden şey, öncelikle toplumumuzun Kur`an`ı Kerim`den habersiz kalmış olması. İstedik ki Kur`an-ı Kerim insanların gündemine girsin. İnsanlar Kur`an-ı Kerim`in Allah`ın kitabı, Allah`ın kelamı olduğunu hatırlasın" dedi.

Ülkede sık sık karşılaşılan gençleri Hıristiyanlaştırma faaliyetlerine de dikkat çeken Yıldırım; "Misyonerler, ülkemizde çok ciddi manada çalışıyorlar. Kendi dinlerini, kendi inançlarını bizim insanımıza anlatıyorlar. Biz bu konuda arkadaşlarla, `Niye eksik kalıyoruz, niye geride kalıyoruz?` diye düşündük ve böyle bir çalışma yapmayı kararlaştırdık. İnşallah bundan böyle biz de kitap fuarlarında Kur`an-ı Kerim dağıtmayı düşündük ve bismillah dedik. Bu bizim ilk başlangıcımız oldu. İnşallah hayırlara vesile olur" dedi.

Kur`an Dostları Standına yoğun ilgi olduğunu belirten Yıldırım; "Hamd olsun Kur`an-ı Kerim hediye çalışmamıza büyük teveccüh var. Fuar`ın ilk gününde Kur`an-ı Kerim dağıtımına yetiştiremiyoruz. Biz ortalama her gün bin tane Kur`an-ı Kerim dağıtmayı düşünürken bu ortama bakarsak her halde 5 bin tane de az kalır" dedi.

TÜYAP Kitap Fuarı`ndaki standa tüm Adanalıları davet eden Yıldırım; "Kur`an Dostları olarak 20 Ocak tarihine kadar Adana`daki TÜYAP Kitap Fuarı`nda Adanalılarla buluşacağız. Fuar süresince standımızda birçok hocamız bulunacak. Orada Kur`an`la ilgili soruları olanlar cevaplarını hocalarımızdan alabilecek" dedi.

Öte yandan; Kur`an Dostları, birçok STK`nın üye ve gönüllüleri ile esnaflardan oluşuyor. (Ayhan Kaya-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir