• DOLAR 32.599
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2509.766
  • ...
İstanbul'da 2 milyonu aşkın tıbbi koruyucu malzeme ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince Bakanlığın kullanımında bulunan bilgi sistemleri üzerinden yapılan değerlendirmeler sonucu Muratbey Gümrük Sahasında bulunan bir TIR mercek altına alındı.

İnceleme neticesinde plastik ev ve mutfak eşyası taşıdığı beyan edilen yabancı plakalı TIR riskli olarak değerlendirildi.

Aracın dorsesinde yapılan aramada plastik ev ve mutfak eşyasının hiç bulunmadığı görüldü. Bu eşyanın yerine araçta, yurt dışına çıkarılması Sağlık Bakanlığının ön iznine bağlı olan ancak beyan edilmediği gibi firmaca herhangi bir izin belgesi sunulmayan çok sayıca tıbbi koruyucu ekipman bulunduğu anlaşıldı.

Yapılan sayımda, izinsiz belgesiz beyan edilmeksizin yasalara aykırı olarak yurt dışına çıkarılmak istenen toplam;  760 bin adet cerrahi maske, bir milyon 310 bin adet eldiven ve 8 bin 200 adet koruyucu tulum bulunduğu tespit edildi.

Araçta ayrıca, yine beyan edilmeyen 190 çift ayakkabı, 81 adet çanta ve 6 bin 195 adet muhtelif tekstil cinsi eşya da olduğu saptandı.

Malzemelere el konulurken konuyla ilgili adli soruşturma başlatıldı. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir