• DOLAR 32.51
  • EURO 34.573
  • ALTIN 2495.679
  • ...
Âtıl durumdaki Adıyaman Halk Kütüphanesi'nin yıkımı nihayet gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kasım 2017'de taşınan eski kütüphanenin yerine yenisinin yapılacağı ve yapının 3 yıl içerisinde bitirileceği planlanmıştı fakat yapının yıkım aşaması ancak 3 yıl sonra gerçekleştirilebildi.

Şehrin merkezinde, çarşının siluetini bozacak şekilde duran kütüphanenin bir an önce yıkılması ve kütüphane alanının parka dahil edilmesi Adıyamanlıların en büyük arzusu ve isteği.

Yeni kütüphane binasının aynı yerde yapılacak olması tepkiye neden oldu

Yıkımına başlanan Kütüphanenin ne zaman biteceği konusunda net bir bilgi bulunmazken konuyla ilgili açıklama yapan Büro Memur-Sen Adıyaman Şube Başkanı Kadir Özşahin, "Bugün Adıyaman il Halk kütüphanesinin iş makinesi ile yıkımını görünce, 'Nihayet kütüphane yıkılarak park alanına dahil edilecek ve biraz daha nefes alabileceğiz.' dedim. Ancak sevincimiz yarıda kaldı. Zira bu alanın tekrar kütüphane yapılacağı haberini duyduk. Allah aşkına! Adıyaman'da kişi başına düşen yeşil alan ortada iken, kütüphanenin ısrarla tekrar eski yerinde yapılmasına hiç ama hiç anlam veremiyorum. Yetkililerden bu konuda Demokrasi Parkına bir anket sandığını koymalarını ve Adıyaman halkına şu soruyu sormalarını istiyorum: Kütüphanenin tekrar eski yerinde yapılmasını istiyor musunuz, istemiyor musunuz? ilimizin bu konudaki etkin ve yetkin makamlarında bulunan büyüklerimizden halkın talebi doğrultusunda lütfen ama lütfen bu kararlarını tekrar gözden geçirmelerini talep ediyoruz." dedi.

"Rahat nefes alabilmemiz için kütüphane alanının parka dahil edilmesi gerekir"

Adıyaman'ın yeşil alan sorununun bir nebze de olsa çözülebilmesi için kütüphane alanının mevcut park alanına katılmasının büyük önem taşıdığını belirten Özşahin, "Kütüphanenin başka yerde de rahatlıkla inşa edilebileceğini düşünüyorum. Ancak Adıyaman'ın merkezindeki Demokrasi Parkı'na başka yeşil alan getirip ekleme imkânınız yok. Hatta bu konuda günü kurtarma projelerinden vazgeçip Adıyaman'ın önümüzdeki 100 yılını düşünerek sadece kütüphanenin Demokrasi Parkı'na dahil edilmesi yetmez, müze, özel mülkiyet olan alan ve Cumhuriyet okuluna sonradan dahil edilen ek binayı da içine alacak şekilde yıkıp mevcut parka dahil edilmesi Adıyaman'ın rahat bir nefes alabilmesini sağlayacak. Ve şehirleşmede bir adım daha atmış olacak. Cumhuriyet İlkokulu'nun tarihi binasının da kütüphane olarak Adıyamanlı gençlerin hizmetine sunulması bir Adıyamanlı olarak hayalim ve isteğimdir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)








Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir