• DOLAR 32.373
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.42
  • ...
`Türkiye`den Rüşvet Aldığı İçin Tutuklandı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İtalyan haber ajansı ANSA Pakistan Yüksek Mahkemesi tarafından Hükümet Başkanı Raja Pervez Eşref hakkında, bir Türkiyeli enerji firmasından rüşvet aldığı gerekçesiyle tutuklama kararı alındığını duyurdu.

Haberde 10 binlerce Pakistanlı’nın dini lider Tahir-ul Kadri önderliğinde protesto yürüyüşünde bulunduğu belirtilerek, Eşrefle birlikte aralarında Su ve Enerji bakanının da bulunduğu 15 kişi hakkında daha tutuklama kararı çıkartıldığı ifade edildi.

Mediaset Grubu kanallarından Canale5 öğle haberlerinde ise Eşref hakkında çıkartılan tutuklama kararının, mobil enerji üretimiyle ilgili bir ihalenin verilmesi için Türkiye şirketinden rüşvet aldığı ve ülkeyi zarara uğrattığı gerekçesiyle alındığı bildirildi.

Eşref’in Su İşleri ve Enerji Bakanlığı yaptığı 2010 yılında mobil enerji üretimini gerçekleştirmek üzere bir Türkiye şirketine ait iki gemi Pakistan’a gitmiş ve enerji üretimine başlamıştı. Bir milletvekilinin Eşref’in ihalede yolsuzluk yaptığı iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında, gemilerin bağlı olduğu şirkete, 17.2 milyon dolarlık borç çıkartılmış, faiziyle 120 milyon doları bulan bu borç ödenene kadar gemilerin Pakistan’da alıkonulacağı açıklanmıştı. Olay iki ülke arasındaki ilişkilerin gerilmesine neden olmuştu.

DHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir