• DOLAR 32.564
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2432.08
  • ...
Hukukçu ve STK’lardan cinsi sapkınlığa sahip çıkan Şanlıurfa Barosuna büyük tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Barosu, cuma hutbesinde, “İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtıliği, Eşcinselliği lanetliyor” açıklamasında bulunan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a tepki göstermiş, AİDS hastalığının bulaşmasına da neden olan cinsi sapkınlığa sahip çıkmıştı.

Şanlıurfa Barosuna kayıtlı avukatlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları açıklamayla Şanlıurfa Barosuna tepki gösterdi.

Hukukçu ve STK temsilcileri, zinayı ve cinsel sapkınlığı mahkûm eden hutbesinden ötürü linç girişimine muhatap olan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a ise destek verdi.

"Şanlıurfa Barosunun açıklaması her yönüyle tutarsız ve izaha muhtaçtır"

Şanlıurfa Barosunun açıklamasını tutarsız ve izaha muhtaç bulduğunu belirten Avukat Yusuf Eğilmez, “Şanlıurfa Barosunun, bugün yaptığı açıklama; her yönüyle tutarsız ve izaha muhtaçtır. Ankara Barosunun, İslam’a ve Peygamberimize yönelik açık hakaretini savunan Baro yönetiminin açıklamasını kabul etmiyorum.” ifadelerini kullandı.

"Baro bizi temsil etmeyen bir açıklamaya imza atmış"

Şanlıurfa Barosunun kendilerini temsil etmeyen bir açıklamada bulunduğunu belirten Avukat Zehra Kazan, “Urfa Barosu yönetimi kendinden olmayanın Baroya aidiyet duygusunu örselemek için elinden geleni yapıyor ve yine bizi temsil etmeyen bir açıklamaya imza atmış ve bizim beyanımız gibi lanse etmiştir. Yapılan açıklamayı kınıyorum.” şeklinde konuştu.

"Açıklamayı şiddetle kınıyorum"

Şanlıurfa Barosunun açıklamasını şiddetle kınadığını ifade eden Avukat Serdar İzol, “Mensubu olduğum Urfa Barosu tarafından kamuoyuna yapılan açıklamalar bizleri derinden üzmüş ve kamuoyunu yaralamıştır. Toplumun milli, manevi ve dini değerlerine karşı yapılan her türlü propagandanın karşısında olduğumu bildirerek, yapılan açıklamayı şiddetle kınıyorum.” diye konuştu.

"Açıklama dini değerleri aşağılayan bir açıklamadır"

Şanlıurfa Barosunun açıklamasını saygısızlık olarak ifade eden Avukat Hayati Dedeoğlu, “Şanlıurfa Barosunun desteklediği açıklama ve içeriği dini değerleri aşağılayan ve kınanmayı hak eden bir açıklamadır. Ancak yapılan destek açıklamasının altına Şanlıurfa Barosu yazmak yapılan açıklamayı desteklemeyen Baro üyelerine saygısızlıktır.” ifadelerini kullandı.

"Baronun açıklamasını kesinlikle kabul etmiyorum"

Şanlıurfa Barosunun açıklamasını kabul etmediğini belirten Avukat İbrahim Eyyüpoğlu, “Dini değerlere hakaretin hiçbir şekilde kabul edilebilirliği olmaması gerekir. Bu hususta kayıtlı olduğum Şanlıurfa Barosunun, Ankara ve Diyarbakır barolarına yapılan destek açıklamasının tarafımca kesinlikle kabul edilmediğini ve bu durumu kınadığımı belirtirim.” şeklinde konuştu.

"Baronun açıklamasını kınıyorum"

Şanlıurfa Barosunun açıklamasını üzüntü ile karşıladığına belirten Avukat Vehbi Beyaz ise şunları söyledi: “Mensubu olduğum Şanlıurfa Barosunun Ankara ve Diyarbakır barolarının açıklamalarına yaptığı destek açıklamasını üzüntü ile karşıladım. Yapılan açıklamayı birçok meslektaşım gibi ben de Şanlıurfa Barosunun yaptığı destek açıklamasını kınıyorum.” diye konuştu.

Avukat Hasan Suyun ise “Mensubu olduğum Şanlıurfa Barosunun yaptığı talihsiz açıklamayı şiddetle kınıyorum.” dedi.

"Özgürlük, sapkınlık değildir"

Şanlıurfa Barosundaki avukatların yaşanan bu olayın ardından kendilerine bir pozisyon belirlemeleri gerektiğini ifade eden ÖNDER Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, “Şanlıurfa Barosu, Ankara ve ‘Diyarbakır barolarının yanındayız’ diye destek açıklaması yapmış. Şimdi, turnusol gibi bir iş oldu işte. Şanlıurfa Barosu bünyesindeki avukatların bu konuda pozisyon belirlemeleri gerekmiyor mu? Ben şiddetle kınıyorum. Özgürlük, sapkınlık değildir.” şeklinde konuştu.

"Yiğitler görmek istiyoruz"

Diyarbakır’da olduğu gibi Şanlıurfa’da da avukatları Baronun ucube açıklamasına tepki vermeye çağıran Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platform Başkanı Osman Gerem, “Sahabeler diyarı Diyarbakır’da 62 yiğit Avukat kardeşimiz Baronun köhneleşmiş zihniyetine karşı durmasını takdir ediyorum. Peygamberler şehri Şanlıurfa’da da vatan evladı yiğitleri görmek istiyoruz.” diye konuştu.

Şanlıurfa Barosunun yanlış kulvarda olduğunu belirten Şanlıurfa Engelliler Spor Kulüp Başkanı Serdar Yıldırım, “Bu şehir için bir icraatı olmayan halkın gündeminden uzak Şanlıurfa Barosu gündeme gelmek için biz de varız dediler ama yanlış kulvardan keşke ‘ibneler’ ile gündem olmasaydınız.” dedi.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir