• DOLAR 32.572
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2424.65
  • ...
Siirt'te uyarıları dikkate almama pik yapmış durumda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siirt’te Covid-19 tedbirleri kapsamında polislerin gün içerisinde sık sık devriye atıp uyarıda bulunmasına rağmen vatandaşlar sokakları doldurdu.

Çocuklarıyla birlikte ısrarla sokağa çıkan ve sosyal mesafeyi hiçe sayan vatandaşlar virüse adeta meydan okudu.

Kalabalıkları önlemek için konulan bariyerler sosyal mesafeyi korurken, vatandaşların yasak olmasına rağmen çocuklarının sağlığını da hiçe sayarak birlikte dışarı çıkması dikkatlerden kaçmadı.

Öte yandan Siirt İl Hıfzıssıhha Kurulu üyesi Peyman Dara Turhan, twitter hesabı üzerinden Coronavirus salgını nedeni ile Siirt’te 15 kişinin vefat ettiğini açıkladı.

Turhan, kentte alınan önlemlerin ve yapılan uyarıların vatandaşlar tarafından dikkate alınmadığını belirten Turhan, bölge illeri arasında Siirt’in ölüm ve vaka sayısında en üst noktada olduğunu öne sürdü.

Salgına ilişkin önlemlere uymada ciddi gevşemelerin yaşandığını söyleyen Turhan, "Siirt'te uyarıları dikkate almama pik yapmış durumda. Önemli bir bilgi, Siirt te Covid-19 kaynaklı yaşamını yitiren insan sayısı 15. Maalesef bölge illeri arasında en yüksek oran Siirt'te. Yani halen Siirt çok riskli bir il.” ifadelerine yer verdi.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir