• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Adıyaman ESOB Başkanı Duranay: “Küçük esnaf zor günler geçiriyor”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Duranay, 15 Temmuz darbe girişimin ardından geçen zaman zarfında meydana gelen ekonomik krizlerle birlikte özellikle küçük esnafın zor bir süreçten geçtiğini söyledi.

Duranay, "Son iki, üç yıldır Türkiye'de ve dünyada gelişen olaylara baktığımızda Türkiye'de bir darbe girişimi ardından gelen kriz ortamının oluşması ve arka arkaya ekonomik krizlerin gelmesi hem dünyayı hem de ülkemizi etkiledi." dedi.

"Esnaf ve sanatkârımız zor durumdadır"

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğine her gün taleplerini iletmek için esnafın başvuruda bulunduğunu belirten Duranay şöyle devam etti:

Tüm dünya bu salgından etkilendiği gibi küçük büyük bütün esnaf bu salgından etkilendi. Esnaf ve sanatkârımız zor durumdadır, her gün bir taleple bize geliyor. Berberlerimiz, kantincilerimiz, lokantalarımız kapalı durumda. Turizm sektörü bitmiş. Temennimiz bu salgının bir an önce bitmesi ve esnafımızın bu sıkıntılarından kurtulmasıdır. Devletimiz bu konuda çok güzel adımlar atıyor. Kriterlere uyan küçük esnaf e-devlet üzerinden başvurarak bin lira destek alabiliyor. Taşımacılık yapan servis, şehirci, öğrenci servisleri, özel taksiler hepsi şu anda durmuş durumdadır. Bu taşımacılarımızın kimileri krediyle araç almış, kimisi Bağkur'unu yatıramıyor. Dolaysıyla krizle karşı karşıyayız.

"Pandemi kurulunda esnafımızın sıkıntıları dile getirilmektedir"

Esnaf ve sanatkârların sorun ve sıkıntılarının dile getirildiğini ancak bu sürecin geçmesi için de sabredilmesi gerektiğini vurgulayan Duranay, "Adıyaman'da esnafımız Covid-19'dan gerçekten etkilendi. Küçük esnafımız kendi yağında kavrulan, el emeği göz nuruyla işletmesini devam ettirmeye çalıştığından bu krizden en çok etkilenen esnaf ve sanatkârımız oldu. Berberlerimiz, kantincilerimiz, kahvehanelerimiz yasal olarak kapalı olmak zorunda olduğu için sıkıntı oluştu. Gölbaşı caddesinde kısıtlı bir çalışma izni var. Şire Pazarı esnafı sürekli gelip 'Biz bu şifrelerimizi ne yapacağız, çöpe atacağız. Bozulan ürünlerimiz var.' diyorlar. Sokak kısıtlamasından dolayı bir nebze zarar gördüler. Sağlık Ocağı Caddesi ve Gölbaşı Caddesi'ndeki esnafımızın hepsi bu durumdan etkilenmektedir. Pandemi kurulunda esnafımızın bu sıkıntıları her gün dile getirilmektedir." şeklinde konuştu.

Duranay son olarak, "Fırıncılarımız sıkıntı içerisinde, Küçük Sanayi Sitesi esnafımız aynı durumda, hayat durmuş vaziyettedir. Salgın uzun süreli devam ederse kötü etkileniriz. Salgının fazla uzun süreli devam etmemesi için alınan tedbirlerin esnafımız tarafından sabırla yerine getirilmesi gerekiyor. Esnaf aldığı krediyi tekrar ödeyecektir. Günü geldiğinden kredilerini ödeyemediğinde tekrar sıkıntı yaşayacaktır. Bundan dolayı esnafımızın çarkı dönmeli ki herkes işinin başına dönsün." dedi.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir