• DOLAR 32.325
  • EURO 35.095
  • ALTIN 2282.007
  • ...
Kuzey Marmara Otoyolu 21 Aralık'ta tamamlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bugün Sakarya'da Kuzey Marmara Otoyolu’nun 6’ncı kısmı olan Akyazı ilçesindeki şantiyeye geldi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Bakan Karaismailoğlu, inşaat alanını araçla gezdi.


"TOPLAM UZUNLUĞU 400 KİLOMETRE"
Bakan Adil Karaismailoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu’nun 6 kesimden oluştuğunu belirterek, “Kuzey Marmara Otoyolu’nun son kesimi olan, TEM Otoyolu ile birleştiği noktadayız. Toplam uzunluğu 400 kilometre ve 6 kesimden oluşuyor. Kınalı-Yassıören-Odayeri ve Odayeri’nden Pendik Kurtköy’e kadar 135 kilometrelik, Mahmutbey Kavşağı'ndan Pendik’e kadar, Pendik’ten Gebze Liman Kavşağı ve yine buradan İzmit Kavşağı’na kadar 5’inci kesim. İzmit Kavşağı’ndan kesimin son noktası olan 6’ncı kesim ise Akyazı’da TEM Otoyolu ile buluştuğu kesim. 6’ncı kesim 73 kilometre, çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah yıl sonunda burayı açmayı, faaliyete geçirmeyi planlıyoruz.” dedi.


"MARMARA BÖLGESİ'Nİ ALTIN KOLYE GİBİ İŞLEMEYE ÇALIŞIYORUZ"
400 kilometrelik yolun son kesiminde çalışmaların devam ettiğini belirten Bakan Karaismailoğlu, “Asya ve Avrupa’yı birleştiren 400 kilometrelik bir otoyolun son kesimindeyiz. 6 kesimin toplamda 5 kesimi açılmış vaziyette, 5’inci kesimde de bir kısım çalışmalar devam ediyor. 400 kilometre Kuzey Marmara Otoyolu yine İstanbul-İzmir Otoyolu, Osmangazi Köprüsü ve Çanakkale Köprüsü ile adeta Marmara Bölgesi ve denizini bir altın kolye gibi işlemeye çalışıyoruz.” dedi.


"21 ARALIK'TA ULAŞIMA AÇMAYI PLANLADIK"
Yol tamamlandığında ağır tonajlı araçların transit geçiş yapacağını belirten Bakan Karaismailoğlu, “Tabii bu yatırımlar büyük yatırımlar, ülkemize vizyon kazandıran yatırımlar. Bunlar sadece bir yol değil, yapılan yatırımlar ile birlikte bulundukları bölgeye, ekonomide, istihdamda, üretim ile ticarette çok büyük ve kazanımlar kazandırıyor. İnşallah bu yılın sonunda 21 Aralık diye planladık." dedi.

"ÇALIŞMALAR HIZLI BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR"
Çalışmaların devam ettiğini belirten Bakan Karaislamoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu’nun son kesimi olan 6’ncı kesim ile birlikte İzmit Kavşağı’nı Akyazı kesimi ile tamamlayarak, 400 kilometrelik yolla Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayacağız. Bu yol bittikten sonra büyük yük araçlarımız, tırlar ve kamyonlar şehir içi trafiğini ve şehirdeki yaşayan insanları etkilemeden bağımsız bir şekilde yüksek standart ve güvenlikli Kuzey Marmara Otoyolu’nu kullanarak transit bir şekilde geçiş sağlayacak. Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor." dedi. (DHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir