• DOLAR 32.575
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2493.377
  • ...
Fırat Üniversitesi Hastanesi`nde İlk Kornea Nakli Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Fırat Üniversitesi Hastanesi bünyesinde ilk kez Kornea nakli yapılan ve 42 yıldan bu yana sol gözünde görme bozukluğu yaşayan Bedri Canpolat, 42 yıldır göremediğini, nakil sonrası yavaş yavaş görmeye başladığını belirtti. Ayşe Altın isimli bayan hasta da, ameliyatının çok iyi geçtiğini ve memnun olduğunu vurguladı.

Kornea bulmada sıkıntı çektiklerini ve bundan dolayı ameliyatların sıkıntılı geçtiğini vurgulayan Prof. Dr. Demir Fırat, Üniversitesi Hastanesi bünyesinde Kornea Bankası kurduklarını söyledi.

Prof. Dr. Demir, \"Halk arasında Göz nakli olarak bilinen bir ameliyatı yapmış olduk. Bu ameliyatı daha önceden de yapıyorduk. 94`lü yıllardan bu yana yapılan bir ameliyattı bu. Dünyada ve Türkiye`de 5-6 yıl öncesine dayanan kornea bankacılığı denilen bir kavram ortaya çıktı. Sadece bankaların kornea alma hürriyetleri söz konusu oldu. Yaklaşık 5-6 yıldır ağır aksak devam etmekteydi bu ameliyatlar. Son birkaç yıldır kornea dahi bulamıyorduk. Bu yüzden de bu ameliyat yapılamıyordu. Çok sıkıntılar çekmekteydik. Türkiye`de şu an 5 binin üzerinde kornea bekleyen hasta var. Biz de Fırat Üniversitesi Hastanesi`nde 2 hastamıza kornea nakli gerçekleştirdik. Bunun devamının geleceğini düşünüyorum\" dedi. (Harun Kırmızıtoprak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir