• DOLAR 32.602
  • EURO 34.777
  • ALTIN 2496.495
  • ...
ASELSAN'dan VIP koruma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA

ASELSAN, 2018'de Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile imzalanan sözleşme kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü ve Hava Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacı olan Kangal Drone-Mini/Mikro İHA ve Radyo Frekans Kontrollü El Yapımı Patlayıcı (RFEYP) Karıştırma/Köreltme (Jammer) Sistemi'nin, Aralık 2019'da başarıyla tamamlanan fabrika ve arazi kabul testlerinin ardından ilk teslimatı gerçekleştirdi.

Seri üretime başlanan ve ilk teslimat partisinde yer alan birçok sistem, kullanıcılara verilen eğitim sonrasında üst düzey yetkililerin konvoylarında yer alarak, RF kontrollü el yapımı patlayıcılara karşı koruma sağlanmasında ve daha güvenli yolculuk yapılmasında rol oynayacak. Kangal Karıştırma/ Köreltme Sistemi, konvoyların, VIP araçların RF kontrollü el yapımı patlayıcılara karşı ve askeri tesislerin/üslerin, devlet kurum binalarının, üst düzey yetkili konutlarının, tören alanlarının ve kontrol noktalarının Drone/Mini İHA'lara karşı korunmasını sağlıyor.

KANGAL TÜM İLETİŞİMİ SUSTURUYOR

Sistem, tam kapsama özelliği sayesinde tüm RF bandında telsizlerin, uzaktan kumandaların, cep telefonlarının RFEYP tetik frekanslarına ve drone/mini İHA'ların uzaktan komuta, GNSS,veri/görüntü/video aktarım frekanslarına aktif karıştırma uyguluyor.

Yeni nesil, çok kanallı, kompakt ve birden çok amaca yönelik olarak tasarlanan KANGAL Drone-Mini/Mikro İHA ve RFEYP Karıştırma/Köreltme Sistemi'nin, İhtar Anti-Drone Sistemi, Modüler Üs Bölgeleri ve benzer projelerde kullanımına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Kaynak, AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir