• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Dünya İslam Sağlık Birliği Suriye Koordinatörlüğü’nden İstanbul Sözleşmesi’ne tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AİDS gibi hastalığın bulaştırılmasına neden olan cinsel sapkınlığa sahip çıkan sözde İnsan Hakları Derneği (İHD), Ankara Barosu gibi çevrelerin, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında yaptığı suç duyurusuna her kesimden tepkiler artarak devam ediyor.

Cuma hutbesinde, "İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtıliği, eşcinselliği lanetliyor." sözleri üzerine hakkında bazı kesimlerce suç duyurusunda bulunulan Erbaş'a bir destekte Dünya İslam Sağlık Birliği Suriye Koordinatörü ve Sağlık-Der Kilis Şube Başkanı Yahya Öztürk’ten geldi.

“CEDAW, İstanbul Sözleşmesi ve benzeri yasaların bir an önce feshedilmesi gerekir”

Öztürk, “Ankara Barosunun yaptığı faşist, hadsizce açıklamaya zemin hazırlayan CEDAW, İstanbul Sözleşmesi ve benzeri yasaların bir an önce feshedilmesi gerekir. Bu sözleşmeler ile aileler dağılıyor, toplum bozuluyor ve ifsada uğruyor.” dedi.

Erbaş üzerinden İslam’a ve değerlerine dil uzatılmasına tepki gösteren Öztürk, şunları söyledi:

“Ali Erbaş, Ramazan ayının ilk cuma namazını Hacı Bayram Camisi'nde kıldırırken, uyuşturucu, alkol ve eş cinselliğin İslâm dinince haram kabul edildiğini, bunların insan sağlığına zararlarının bulunduğunu söylemesi üzerine malum çevrelerce ağır eleştirilere uğradı ve hutbe ‘nefret hutbesi’ olarak nitelendirildi. Her fırsatta İslâm’a ve değerlerine saldırmayı kendine görev bilen bu bahtsızlar, insanoğlunun yaratılışından beri hep şeytanın safında bulunmuş bir avuç insan olmakla beraber yaydıkları şer ve fitne ile toplumu ifsat etmeye, aile kurumunu ortadan kaldırmaya ve her türlü ahlaksızlığın ve adaletsizliğin yaşandığı bir dünya hayali ile çırpınıp duruyorlar.”

İslam’a ve değerlerine yapılan saldırıyı kınadıklarını belirten Öztürk, Bu bedbahtlar bilmezler mi ki İslami değerler ve hakikatler çağlar üstüdür ve muhatabı da eşref-i mahlukat olarak ‘insanım’ diyen herkestir. İnsanlık tarihi boyunca bütün coğrafyalarda, her ırk ve renkteki insanlara huzur ve saadet bahşeden, barış içerisinde kardeşçe yaşam kaynağı olan değerlerimize yapılan bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz.” diye tepki gösterdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir