• DOLAR 32.585
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2417.599
  • ...
Ağrı’da, Vefa Sosyal Destek Grubu ihtiyaç sahiplerine yardım yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ağrı Vefa Sosyal Destek Merkezi, kentteki STK’ların desteğiyle merkez ve köylerde bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşların, gıda, ilaç, maaş başta olmak üzere diğer ihtiyaçlarını karşılıyor.

Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından bugüne kadar 12 bin 500 aileye gıda kolisi ulaştırırken, Cumhurbaşkanlığınca açıklanan Sosyal Destek Programı kapsamında da 71 bin 632 kişiye, 1000’er liralık parayı elden teslim etti.

Ağrı Vefa Sosyal Destek Merkezi Koordinatörü Vefa Çelik, kentte faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları ile birlikte organize bir şekilde hareket ettiklerini söyledi.

Çelik, “Vatandaşlarımızın gıda, ilaç ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla hizmet veriyoruz. Bu noktada oluşturulmuş olan Vefa Destek Grubumuz da tüm kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte görev yapmaktadır. Vefa Destek Merkezi’mizde şimdiye kadar Ağrı merkez ve ilçelerde 71 bin kişiye 1000’er liralık yardımları götürülüp teslim edildi. Bunun yanında merkeze gelen toplam 11 bini bulan çağrıdan 9 bin 970 çağrıyı olumlu bir şekilde sonuçlandırmış. Aynı zamanda Ramazan ayı dolayısıyla yine Vefa Destek Gruplarımız vatandaşlarımızın gıda ihtiyaçlarını da karşılamaya çalışıyor. Bu işi yaparken sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket edilmekte. Şu ana kadar merkezde yaklaşık 6 bin ailenin yanı sıra köylerde de 6 bin 500 aileye gıda kolisi dağıtıldı. Dağıtımlarımız devam da etmektedir.” dedi.

İhtiyaç desteklerinin yanı sıra psikososyal destek de verildiğini aktaran Çelik, “Yine bunların yanında Sosyal Destek Gruplarımız vatandaşların normal temel ihtiyaçlarını karşılamanın yanında onlara psikososyal destek de sunuyor. Bu noktada bize gelen çağrılarla ilgili meslek elemanlarımız, sosyal çalışmacılarımız, psikologlarımız, pedagoglarımız ailelerle ilgili gerekli mesleki çalışmayı da yürütmektedirler. Hastalık sürecinin geçici olduğunu söyleyip, gerekli destekleri sağlıyor.” diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir