• DOLAR 32.537
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2434.22
  • ...
Eskişehir`de Dünya`ya Öncülük Edecek Üretim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Türkiye lokomotif üretiminde de atağa geçti. Eskişehir`deki Lokomotif ve Motor Sanayi Anonim Şirketi TÜLOMSAŞ, dünyanın en iyi lokomotiflerinden birini geliştirdi. Önümüzdeki 2 yıl içinde iç ve dış pazar için toplam 50 lokomotif üretilecek.

Görkemiyle ve modern donanımıyla dikkat çeken lokomotif, Eskişehir`deki TÜLOMSAŞ atölyelerinde üretildi. Yakıt tasarrufu ve kalkış özelliği ile dünyadaki emsallerine öncülük edecek nitelikte.

"Eskişehir bölgesi raylı sistemlerin endüstri merkezi olacak"

Türkiye`nin yeni lokomotifi Eskişehir`de tanıtıldı. Toplantıya, TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı, ev sahipliği yaptı.

TÜLOMSAŞ`ın daha büyük başarılara imza atacağını kaydeden Avcı, "Raylı sistemler test merkezimiz, raylı sistemler kümesi ve üreticeler, üniversitelerimiz, TÜBİTAK ve ortağımız GE elektirik firmasının katkılarıyla Eskişehir bölgesi bir raylı sistemler endüstri merkezi olacaktır. Hedefimiz budur. İnşallah bunu başaracağız" diye konuştu.

"Bu lokomotif bütün dünyada kullanılmaya başlanılacak"

Üretime ortaklık eden şirketin üst yöneticisi Lorenzo Simonelli, lokomotifin teknik özelliklerine dikkat çekti.

Lorenzo Simonelli, şunları dile getirdi:

"Daha önce bahsedildiği gibi bu lokomotifin teknik özellikleri son derece gelişmiş vaziyette ve iyi liderlik etmekte. Yakıt tasarrufundan kalkış özelliğine kadar dünyaya önderlik etmekte. Ve şunu söylemekte mutluluk duyuyorum burada. TÜLOMSAŞ’ta Eskişehir’de üretilen bu lokomotif bütün dünyada kullanılmaya başlanılacak."

Avrupa, Orta Doğu ve Afrika`ya ihraç edilecek

Numunesi hazır hale gelen lokomotif için seri üretim de başlayacak. 2 yıl içinde Devlet Demiryolları için 20 ve dış pazar için 30 lokomotif üretilecek.

Lokomotifler, başta Avrupa olmak üzere Orta Doğu ve Kuzey Afrika pazarlarına ihraç edilecek.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir