• DOLAR 32.342
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2322.298
  • ...
`Müslümanlara Kolaylıklar Getirilecek`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Almanya`nın Bremen eyaletinde, Müslüman toplumunu temsil eden dernekler ile eyalet yönetimi arasında, dernekleri ve cemaat temsilcilerini "dini cemaat statüsü"ne taşıyan bir sözleme imzalandı.

Bremen Belediye Sarayı`nda düzenlenen törende, sözleşmeye Bremen Eyaleti Başbakanı Jens Böhrnsen, Bremen eyaleti Başbakan Yardımcısı Karoline Linnert, Bremerhaven Belediye Başkanı Melf Grantz, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Aşağı Saksonya ve Bremen Eyaletler Birliği Başkanı Yılmaz Kılıç, Bremen Şurası Başkanı Mustafa Yavuz ve İslam Kültür Merkezleri Birliği`nden (VIKZ) Akin Özgenç imza koydu.

İslam dinin Bremen eyaleti tarafından resmen tanınmasını içeren sözleşme, Müslüman toplumunu temsil eden cemaatleri, dini cemaat statüsünde çıkarıyor.

Sözleşmede, İslam`ın benimsenmesi ve yaşatılması hakkının garanti altına alınması,Müslüman cemiyetlerin mal varlıklarının koruma altında olması, minareli ve kubbeli cami yapımlarını onaylama, Müslümanlara mezarlık yeri tahsis etme, cezaevi ve hastanelerde İslami kurallara göre yemek verilmesi, Müslümanlara dini bayramlarda izin verilmesi, İslam`ın eyalet bazındaki kurum ve kuruluşlarda temsil edilmesi gibi birçok madde yer alıyor.

Sözleşmenin Bremen Eyalet Meclisi tarafından onaylanması gerekiyor.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir