• DOLAR 32.566
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2431.003
  • ...
Çukurova 6. Kitap Fuarı Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş.ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Altın Koza`nın katkılarıyla düzenlenen Çukurova 6. Kitap Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

 

Açılış töreninde konuşan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş; \"TÜYAP Kitap Fuarını bölgesel bir fuar haline getirmemiz lazım. En kısa zamanda, Fuarımız 10`uncu yılına varmadan 500 bin ziyaretçiye aşmamız gerekiyor. Burada 500 bini aşkın öğrencimiz ve öğretmenimiz var. Bunların mutlaka bu fuarı ziyaret etmesini sağlamamız lazım. Bunun yanında bütün bölgedeki insanımızın kitapla olan dostluğunu pekiştirecek, kendilerini yenilemelerini sağlayacak, daha donanımlı olarak hayata bakmalarını sağlayacak şekilde bu fuardan yararlanmalarını temin etmemiz gerekiyor. Bu konuda kamu kuruluşlarımızdan sivil toplum kuruluşlarımıza kadar herkese görev düşüyor.\"şeklinde konuştu.

 

Fuar hakkında bilgi veren TÜYAP Kültür ve Sanat Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu ise geçen yıl ki fuarda 40 bin öğrencinin kitapla buluştuğunu bu fuarda bu sayının daha da artmasını umduklarını söyledi.

 

Yapılan konuşmaların ardından Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve Fuar yetkilileri tarafından fuarın açılış kurdelesi kesilerek açılış gerçekleşti.

 

Öte yandan; 205 yayınevi ile sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla düzenlenen 6. Kitap Fuarı kapsamında panel, söyleşi, şiir dinletilerinden oluşan 60 ayrı etkinlik gerçekleştirilecek, 300 yazar da imza günlerinde kitapseverlerle buluşacak.

 

Çukurova 6. Kitap Fuarı, Çukurova Eğitim Fuarı ile eş zamanlı olarak 15-20 Ocak 2013 tarihleri arasında 10.30-20.30 saatlerinde ücretsiz ziyaret edilebilecek.
(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir