• DOLAR 32.599
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2509.766
  • ...
Van'da Covid-19 tedavisi biten 8 kişi taburcu edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Van İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Başkale merkeze bağlı Örmetaş Mahallesi'nde, Başkale İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı saha tarama ekipleri tarafından gerçekleştirilmekte olan Covid-19 taramalarının büyük bir titizlikle yürütüldüğünü belirtti.

Sünnetçioğlu, "Bu çalışmalar ekiplerimiz tarafından, Sağlık Bakanlığımızca belirlenmiş olan Covid-19 rehberi doğrultusunda, şüpheli olan bütün köy halkından numune alınmıştır. Alınan numuneler sonucunda Covid-19 testleri pozitif çıkan ve yapılan muayeneler sonucunda hastanede izlenmesine karar verilen hastalarımızın bir kısmı il merkezindeki hastanelere sevk edilirken, diğer hastalarımızın ise Başkale Devlet Hastanemizde yatışı yapılmış ve Covid-19 tedavisine başlanmıştır." ifadelerini kullandı.

"Son 8 hastamız da hastaneden şifa bularak taburcu edilmiştir"

Tedavilerinin tamamlanmasından sonra klinik bulgularının ortadan kalkmış olması neticesinde ilgili hekimlerce yapılan muayene sonucunda iyileşmiş olan hastaların taburcu edildiğini belirten Sünnetçioğlu, "Bu hastalardan, Başkale devlet hastanemizde tedavileri devam eden son 8 hastamız 28 Nisan 2020 tarihinde hastaneden şifa ile taburcu edilmiştir. Bu hastalarımızın ikamet ettikleri Örmetaş Mahallesi'ndeki saha çalışmaları ise halen devam etmektedir. Bu hastalarımızın tedavi süreçlerinde yoğun emek sarf eden sağlık ekiplerime teşekkür ediyorum." dedi.

Sünnetçioğlu, "Örmetaş Mahallemizde yapılan çalışmalarımızda görüldüğü gibi Van İl Sağlık Müdürlüğümüz Covid-19 pandemi ile mücadele sürecinde; gerek koruyucu önlemlerinin uygulamasındaki saha çalışmaları, gerekse tedavi hizmetlerinin verildiği hastanemizde, Bakanlığımızın belirlemiş olduğu rehberler doğrultusunda örnek bir hizmet verilmektedir." ifadelerini kullandı.

Sünnetçioğlu son olarak, "Biz sizin için bu mücadelenin her aşamasında varız ve sahadayız, siz de bizim için #EVDE KALIN" şeklinde konuştu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir