• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Van'da tarihi mekânlar ve parklar Covid-19 nedeniyle boş kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

 

Van’da bulunan park, bahçe ve piknik alanları başta olmak üzere, Van Kalesi ve türbeler Coronavirus tedbirleri kapsamında insanların ziyaret ve kullanımlarına kapatılarak, oluşacak olası yoğunluk dolayısıyla virüsün daha fazla kişiye bulaşmasının engellenmesi amaçlanıyor.

Her sene özellikle baharın gelmesi ve Ramazan ayı dolayısıyla ziyaret akınına uğrayan Van Kalesi ve hemen yamacında bulunan türbeler ve piknik alanları, bu yıl ortaya çıkan ve dünya üzerinde milyonlarca insanın ölmesine neden olan Covid 19 salgını nedeniyle ziyaretçilere kapatıldı.

Söz konusu yerlere girenler ve kullananlar hakkında cezai işlemler uygulanmaya başlandı.

Van Kalesinin hemen yanında bulunan ve özellikle Ramazan aylarında insanların özellikle iftar saatlerinde yoğun olarak kullandığı, içerisinde yürüyüş yolu, piknik alanları ve çocuk oyun alanlarının da olduğu Atatürk Kültür Parkı da insanların kullanımına kapandı.

Alana girmek isteyenlere ise özel güvenlik görevlileri tarafından parka girmenin yasak olduğu yönünde uyarılarda bulunuluyor.

Ayrıca kullanılmayan park ve piknik alanlarının çok daha temiz kaldıkları ve her sene rastlanan çöplerin bu sene olmadığı gözlemlenirken, park ve bahçeler sokak hayvanları ve kuşlara kaldı.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir